Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DAB+ vesti
Radio stanice
Digitalni DAB+ prijemnici (risiveri)
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX (DAB+)
ETV - 2. MUX (DAB+)
Početak digitalnog emitovanja radio programa u DAB+ tehnologiji
Javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“, od petka, 26. oktobra 2018 godine na emisionoj lokaciji Avala, počelo sa eksperimentalnim digitalnim emitovanjem radio programa u DAB+ tehnologiji. Trenutno se emituju tri programa Radio Beograda. U narednom periodu obavićemo testiranja, merenja, podešavanja i optimizaciju parametara emitovanja.
Sledeće godine planiramo nabavku opreme i proširenje digitalne mreže i očekujemo da ćemo dostići respektabilne parametre pokrivanja: stanovništva od 97,18%, autoputeva 100%, regionalnih puteva 98,01% i omogućiti paralelni rad analogne i digitalne mreže tzv. Simulcast. Digitalna mreža će podržavati najmodernije tehnološke standarde od kojih bi izdvojili blagovremeno slanje informacija o stanju na putevima: o gužvama, radovima na putu, meteo uslovima kao što su poledica, magla, odroni itd. Tokom turističke sezone se mogu emitovati vesti na stranim jezicima sa svim važnim informacijama za turiste u tranzitu, obzirom da većina savremenih automobila poseduje DAB+ prijemnik. Ovaj korak je važan za Srbiju jer je pokazala da ne zaostaje u uvođenju digitalnih tehnologija i pridružila se zemljama Evrope koje emituju radio program u DAB+ tehnologiji.
Vest je preuzeta sa sajta: http://www.etv.rs
Admin:anonimus ::: oktobar 2018

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“, od petka, 26. oktobra 2018 godine na emisionoj lokaciji Avala, počelo sa eksperimentalnim digitalnim emito ...

чћшђж