Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Digitalni signal od 21. marta
Inicijalna mreža za emitovanje digitalnog signala počeće sa radom, kako je najavljeno iz JP Emisiona tehnika i veze, u sredu, 21. marta. Test signal će služiti da se izvrše merenja, da se vidi gde signal dopire, kakve su smetnje, kao i da li je dobar plan za emitovanje mreže digitalnog signala. Signalom Inicijalne mreže biće „pokriveno" između 40 i 50 odsto gledalaca u Srbiji, odnosno toliko njih imaće mogućnost da uhvati test - digitalni signal.
Inicijalna mreža ima za cilj da upozna stanovništvo u zonama prijema, kao i emitere, sa prednostima koje nudi digitalna zemaljska televizija, a u rad se pušta i oprema dobijena kroz predpristupne fondove Evropske unije. Početkom emitovanja prvog paketa programa u DVB-T2 standardu kroz pilot mrežu naša zemlja počinje da sprovodi nedavno revidiranu Strategiju za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje programa, kao i da ispunjava svoje međunarodne obaveze, preuzete na Konferenciji u Ženevi 2006. godine. Inicijalnu mrežu sačinjavaju 13 plus dve emisione lokacije, sa kojih će se, u periodu do konačnog gašenja analognih predajnika (kompletnog prelaska na digitalno emitovanje), istovremeno emitovati analogni i digitalni televizijski program. Dve dodatne emisione lokacije - Košutnjak i Stojčino brdo, predviđene su za formiranje SFN (Single Frequency Network) mreže na teritoriji grada Beograda, na istoj frekvenciji. Strategijom za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskih programa u Republici Srbiji definisano je da se tranzicija na digitalno emitovanje vrši po zonama, počev od prvog kvartala 2013. godine. Do tada će Inicijalna mreža pokazati sve svoje kvalitete, kao i eventualne slabosti. U skladu sa Strategijom i Pravilnikom o prelasku sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa i pristupu multipleksu u zemaljskoj, digitalnoj radiodifuziji, signal emitovan u Inicijalnoj mreži biće po standardu DVB-T2, uz primenu MPEG-4 kompresije video signala.
Vest je preuzeta sa sajta: http://www.rts.rs
Admin:Žika ::: mart 2012

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Inicijalna mreža za emitovanje digitalnog signala počeće sa radom, kako je najavljeno iz JP Emisiona tehnika i veze, u sredu, 21. marta. Test signal će ...

чћшђж