Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Paketi programa za Inicijalnu mrežu
Savet Republičke radiodifuzne agencije na sednici održanoj početkom aprila razmatrao je tehnološke mogućnosti za formiranje pet paketa različitih sadržaja u Inicijalnoj mreži za testiranje digitalnog TV signala i utvrdio spisak emitera čiji će se sadržaji naći u navedenim paketima.
Prilikom donošenja odluke o spisku emitera koji se mogu naći u jednom od paketa za emitovanje u Inicijalnoj mreži, Savet RRA je uzeo u obzir pojedinačne zahteve emitera kao i izjašnjenja emitera u pogledu programskih, tehničkih i materijalnih resursa da se i njihovi programi mogu eksperimentalno digitalno emitovati, saopštava RRA. Podsećamo da je Savet RRA krajem prošle godine utvrdio da se u Inicijalnoj mreži moraju naći programski sadržaji javnog servisa - RTS 1 i RTS 2, RTS digital, RTS HD i svi nacionalni komercijalni emiteri - TV Pink, TV Avala, TV Prva, TV B92 i Nacionalna Happy TV/HappyK. Kako su stečene tehničke mogućnosti za formiranje i emitovanje različitih programskih paketa na različitim predajnicima ili grupi predajnika u Inicijalnoj mreži to je Savet RRA doneo odluku da se ovom spisku, u skladu sa zonom pokrivanja, dodaju i programi: Radiodifuzne ustanove Vojvodine - RTV 2, kao i emiteri sa regionalnim pokrivanjem TV Kragujevac, TV Vranje, TV Belle Amie iz Niša i Regionalna TV iz Novog Pazara. Povodom ovog predloga oglasilo se JP Emisiona tehnika i veze odgovorom da je potrebno da Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva na osnovu Odluke o izmenama Strategije za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji ovom preduzeću dostavi novi spisak programa koji će ući u multipleks inicijalne mreže za testiranje kako bi se odluka Saveta RRA realizovala.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: april 2012

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Savet Republičke radiodifuzne agencije na sednici održanoj početkom aprila razmatrao je tehnološke mogućnosti za formiranje pet paketa različitih sad ...

чћшђж