Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Prvi DVB-T2 uređaji u Srbiji
Prvi DVB-T2 uređaji u Srbiji
Prošlo je dva meseca od puštanja u rad Inicijalne DVB-T2 mreže, a na rafovima velikih trgovinskih lanaca se još uvek ne mogu naći adekvatni uređaji za prijem digitalnog signala. Nekoliko privatnih firmi putem interneta i stručnih časopisa počelo je da nudi i reklamira DVB-T2 uređaje. Postoje najave da će se već u junu pojaviti prvi dekoderi u većoj količini namenjeni srpskom tržištu.
Uprava za digitalnu agendu u januaru ove godine najavila je proceduru, odnosno put TV opreme do naših rafova. Objavljivljena je specifikacije i najavljeno ustanovljavanje laboratorija za testiranje TV prijemnika i dekodera, što je preduslov da se odgovarajuća TV oprema za prijem digitalnog signala nađe na našem tržištu. Tada je predstavljena i nalepnica koja bi trebalo da se nađe na TV opremi koja je testirana i odgovara digitalnim standardima za srpsko tržište, a koja nije obavezujuća za prodavce i distributere. Iako prema poslednjim informacijama laboratorije za testiranje na teritoriji Srbije još uvek nisu počele sa radom, na internetu i u stručnim časopisima počeli su da se nude uređaji koji, kako tvrde prodavci, omogućavaju nesmetan prijem DVB-T2 signala. Cene ovih DVB-T2 dekodera se kreću od 65 do 85 evra. Zastupnici japanske kompanije Strong za tržište Srbije najavili su da će se u prvoj polovini juna pojaviti uređaj pod nazivom SRT8200, koji je posebno napravljen za srpsko tržište. Iz kompanije Optibox su takođe najavili da u prvoj polovini juna očekuju da će početi sa prodajom DVB-T2 set-top-boks uređaja namenjenog srpskom tržištu, ali nisu naveli detaljnije informacije o modelu uređaja. Sa druge strane neke firme trenutno su odustale od uvoza DVB-T2 dekodera zbog dugih rokova isporuke od dobavljača, visoke nabavne cene uređaja kao i nabavke uređaja samo u velikim količinama. Pojedini proizvođači televizora koji su prisutni na našem tržištu su u saradnji sa ekipama JP ETV testirali određene DVB-T2 modele koji tokom jeseni treba da se pojave na tržištu, drugi to tek treba da urade, dok ima i onih brendova koji još uvek nemaju informaciju o tome kada će njihovi modeli televizora biti dostupni na tržištu. Inače, DVB-T2 inicijalna mreža namenjena je pre svega testiranju digitalnog signala u Srbiji. Trenutno se ovaj test-signal emituje malom snagom i vrše se određena merenja u cilju potpune stabilizacije mreže do početka 2013, kada je predviđeno da puna digitalizacija u Srbiji krene po regijama.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: jun 2012

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Prošlo je dva meseca od puštanja u rad Inicijalne DVB-T2 mreže, a na rafovima velikih trgovinskih lanaca se još uvek ne mogu naći adekvatni uređaji z ...

чћшђж