Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Sever Bačke prešao na digitalni signal
Danas (8.maj 2015) su isključeni analogni televizijski predajnici u Subotici, Somboru i Kikindi. Uključivanjem digitalnih predajnika na emisionoj stanici Crveno Selo kod Subotice, nastavljen je proces digitalizacije TV signala u Srbiji.
Analogni signal sa emisionog objekta Crveno Selo otišao je u istoriju. Počela je digitalna televizijska era na severu Bačke."Sa današnjim danom veći deo Vojvodine je isključivo digitalan. Resorno Ministarstvo zajedno sa JP "Emisiona tehnika i veze" uspešno privodi kraju realizaciju jednog od najznačajnijih projekata u istoriji televizije, projekat digitalizacije", rekla je Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacija.Emisiona stanica Crveno Selo od danas omogućava gledanje digitalne televizije na 40. kanalu za oko 300.000 građana Subotice, Kanjiže, Sente, Ade, Bačke Topole, Malog Iđoša, Apatina i drugih mesta na severu zemlje. Digitalna televizija pruža mnoge pogodnosti višejezičnom stanovništvu."Višejezični prevodi su posebno interesantni za ovaj deo naše zemlje. Stanovništvo će moći da gleda dvadesetak i više besplatnih programa. Ovde je posebno interesantno da će naši građani sa set-top-boksovima moći da gledaju i mađarske, hrvatske i rumunske programe", rekao je Branko Gogić, v.d. direktora javnog preduzeća "Emisiona tehnika i veze".Svih 160.000 vaučera za besplatne set-top-boksove podeljeno je korisnicima u Srbiji, a većina je već iskorišćena. Za 10 dana gledaoci u Vojvodini biće digitalno kompletni, jer se 18. maja isključuje analogni signal na predajniku Čot.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Maj 2015

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Danas (8.maj 2015) su isključeni analogni televizijski predajnici u Subotici, Somboru i Kikindi. Uključivanjem digitalnih predajnika na emisionoj stanici ...

чћшђж