Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Vojvodina prešla na digitalno emitovanje TV signala
Fruška gora, 18. maj 2015. godine – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da je na području koje pokrivaju predajnici "Crveni čot" i "Iriški venac" danas izvršen potpuni prelazak sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala.
Mrežu za digitalno emitovanje zvanično je pustila u rad državni sekretar ovog ministarstva Tatjana Matić, koja je tom prilikom naglasila da je nakon prelaska na digitalno emitovanje na predajniku "Crveni čot", Vojvodina sada digitalno kompletna.Matić je podsetila na to da je gašenje analognog signala počelo 15. aprila u Vršcu, a nastavljeno prema planu prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala u Subotici, Somboru i Kikindi.Na isključivo emitovanje digitalnog TV signala danas je prešla i emisiona stanica "Crveni čot" na Fruškoj gori, tako da možemo reći da je sever naše zemlje, kako je i planirano, potpuno digitalizovan, istakla je ona.Novi antenski stub na Čotu, nakon Avalskog tornja, ima najveću zonu pokrivanja digitalnim signalom.Sa visinom od 104 metra, antenskim sistemom koji se sastoji od 12 nivoa i predajnicima jačine 5 kilovata, on će omogućiti gledanje digitalne televizije za više od milion stanovnika ovog područja.Matić je objasnila da emisiona stanica Čot od danas omogućava gledanje digitalne televizije na 24. kanalu za žitelje Novog Sada, Bečeja, Inđije, Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Rume, Kule, Temerina, Odžaka, Crvenke i drugih mesta u Vojvodini.Građani na severu naše zemlje imaće mogućnost da, pored programa sa nacionalnom pokrivenošću – RTS 1, RTS 2, TV Pink, B92, TV Hepi, TV Prva, RTV 1 i RTV 2, prate i regionalne i lokalne televizijske stanice - TV Panonija, TV Most, TV Sremska, TV Petrovec, Novosadska TV, TV Kanal 25, TV Bačka, TV Delta i TV Mozaik, TV K9, TV BAP i TV MTS 3.Ona je navela da će 25. maja biti uključen digitalni signal na emisionoj stanici Avala, koji pokriva približno 2,5 miliona stanovnika Srbije.Naredno uključivanje digitalnog signala planirano je za 1. jun na predajnicima "Rudnik–Crni vrh", "Tupižnica", "Tornik–Ovčar", "Deli Jovan", dok će se 15. juna prestati sa emitovanjem analognog signala na predajnicima "Besna kobila", "Jastrebac", "Kopaonik" i "Cer–Maljen", precizira se u saopštenju.
Vest je preuzeta sa sajta: www.srbija.gov.rs
Admin:Žika ::: Maj 2015

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Fruška gora, 18. maj 2015. godine – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da je na području koje pokri ...

чћшђж