Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Država deli vaučere za digitalizaciju
Umesto uređaja za digitalizaciju, najsiromašniji građani dobiće vaučere u vrednosti od 3.000 dinara, koje će moći da se iskoristi za kupovinu set-top-boks uređaja za prijem digitalnog zemaljskog televizijskog signala.
Vlada Srbije je usvojila uredbu kojom se utvrđuju mere podrške i bliži uslovi u pogledu kriterijuma za određivanje ugroženih potrošača pri dodeli vaučera za subvencionisanu kupovinu opreme za prijem signala digitalne televizije. Vaučer je dokument koji izdaje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na osnovu koga ugroženi potrošač ostvaruje subvencionisanu kupovinu STB uređaja koji ima žig garancije „digital TV". Vaučer se može iskoristiti pri subvencionisanoj kupovini maksimalno jednog STB uređaja. Vrednost vaučera iznosi 3.000 dinara, i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava koju ugroženi potrošač može ostvariti pri subvencionisanoj kupovini, bez obzira da li je cena kupljenog STB uređaja veća od vrednosti vaučera.Prijavu u realizaciji šeme pomoći ugroženim potrošačima putem vaučera mogu da podnesu trgovci, registrovani u Agenciji za privredne registre, koji prodaju STB uređaj, a koji poseduju minimalno 15 prodajnih objekata i obezbeđuju kućnu dostavu STB uređaja ugroženim potrošačima.Ministarstvo sačinjava listu trgovaca, odnosno prodajnih objekata, koji su se registrovali za realizaciju šeme pomoći ugroženim potrošačima putem vaučera. Lista prodajnih objekata će biti objavljena na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.Dodela vaučera ugroženom potrošaču za subvencionisanu kupovinu opreme za prijem signala digitalne televizija, odnosno set-top-boks uređaja mora biti usklađen sa uslovima za digitalni signal iz Pravilnika o prelasku sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa i pristupu multipleksu.U slučaju da ugroženi potrošač nabavi STB uređaj po ceni višoj od predviđene vrednosti vaučera, razliku plaća ugroženi potrošač, a trgovcu se refundira iznos sredstava u visini vrednosti vaučera. U slučaju da ugroženi potrošač nabavi STB uređaj po nižoj ceni od predviđene vrednosti vaučera, trgovcu se refundira iznos sredstava u vrednosti nabavljenog STB uređaja.Uredbom je takođe predviđeno pružanje tehničko-tehnološke podrške putem telefonskih linija, odnosno uspostavljanje pozivnog centra koju sprovodi Javno preduzeće „Pošta Srbije".
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Mart 2015

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Umesto uređaja za digitalizaciju, najsiromašniji građani dobiće vaučere u vrednosti od 3.000 dinara, koje će moći da se iskoristi za kupovinu set-to ...

чћшђж