Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Prijava za besplatne STB uređaje do 31. marta
Umesto uređaja pomoću kojih će i na starim televizorima moći da primaju digitalni televizijski signal socijalno najugroženiji građani Srbije dobiće vaučere u vrednosti od 3.000 dinara sa kojima će sami moći da preuzmu set-top-boksove. Prijava korisnika za dodelu STB uređaja traje do 31. marta.
"Svi građani koji su se već prijavili za besplatni set-top-boks, to je njihovo pravo i to pravo ni na koji način nije ni sada promenjeno niti se bilo šta u tom smislu izmenilo", rekla je državna sekretarka Ministarstva trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić.Ona je dodala da prijavljivanje traje još od novembra i da u ovom trenutku danas ima negde oko 140.000 prijavljenih. Po novoj Uredbi koju je prošle nedelje donela Vlada Republike Srbije rok za prijavu je do kraja marta, nakon čega će svi koji su podneli zahtev dobiti vaučer na svoju kućnu adresu."U ranijoj Uredbi je bilo definisano da će Vlada, odnosno Ministarstvo sprovesti javnu nabavku za set-top-boks uređaje, međutim iz opravdanih razloga mi smo morali da obustavimo tu javnu nabavku i da pređamo na sistem vaučera", rekla je Tatjana Matić.Ona je istakla da je najvažnije da će socijalno ugroženi građani koji treba ovom Uredbom da budu zaštićeni i da dobiju besplani TV signal će i dalje to moći samo što je sada drugačiji mehanizam."Ministarstvo je već poslalo obaveštenje kojim poziva sve trgovce koji su zainteresovani da učestvuju u novom sistemu šeme pomoći i da smo kroz ovaj vaučer čija je vrednost 3.000 dinara obezbedili istovremeno da trgovci mogu da ponude i kućnu dostavu", kazala je Tatjana Matić.Ona je dodala da je ovo jako važno upravo imajući u vidu činjenicu da najveći deo socijalnih kategorija su ili staračka domaćinstva ili ljudi koji se nalaze u unutrašnjosti koji nisu dobrog materijalnog stanja i da bi za njih predstavljalo trošak da odu do najbliže radnje koja je možda u drugom gradu."Na ovaj način mi smo omogućili da postoji mogućnost besplatne dostave i takođe oni će na svoje kućne adrese dobiti vaučere koji će glasiti na ime podnosioca zahteva", rekla je Tatjana Matić i dodala da će se štampati onoliko vaučera koliko bude zainteresovanih građana. Očekuje se da će taj broj do kraja marta do kada traje prijava biti oko 157.000.Tatjana Matić je na kraju zaključila da neće biti pomeranja rokova i da je 17. jun i dalje datum koji stoji i u tom smislu svi drugi tehnički preduslovi su ispunjeni tako da nema razloga za pomeranje tog termina.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Mart 2015

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Umesto uređaja pomoću kojih će i na starim televizorima moći da primaju digitalni televizijski signal socijalno najugroženiji građani Srbije dobiće ...

чћшђж