Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Digitalni TV signal krenuo iz Vršca
Gašenjem analognog signala u stanici Vršački breg počeo proces digitalizacije. Digitalizacija nije trošak, već investicija, rekao je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić isključujući analogni signal u Vršcu.
U Srbiji počeo najveći projekat u istoriji emitovanja televizije - digitalizacija, kada je u Vršcu isključen analogni signal.Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, koji je u Vršcu isključio analogni signal, rekao je za RTS da digitalizacija nije trošak već investicija, i dodao da će od prodaje dividendi Srbija zaraditi više od 75 miliona evra.Direktor "Emisione tehnike" Branko Gogić kaže da će građani sada imati mnogo bolju sliku i zvuk, ali i da će digitalizacija doneti mnoge pogodnosti poput onih za osobe sa oštećenim sluhom i vidom.Posle Vršca, koji je prvi prešao na digitalni signal, u planu je da 8. maja to učine Subotica, Sombor, Kikinda, a potom 18. maja Čot - Venac.Posle prelaska Avale na emitovanje isključivo digitalnog signala i centralna Srbija će biti digitalna, a na kraju i jug Srbije i Jastrebac.Po završetku procesa digitalizacije, digitalni signal biće obezbeđen za 95 odsto teritorije Srbije, što je propisano Ženevskom konvencijom.Srbija je u proces digitalizacije uložila oko 37 miliona evra, a planirano je da do 15. juna bude završen proces digitalizacije.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: April 2015

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Gašenjem analognog signala u stanici Vršački breg počeo proces digitalizacije. Digitalizacija nije trošak, već investicija, rekao je potpredsednik Vl ...

чћшђж