Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Matić: Digitalizacija će biti završena na vreme
Državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekominunikacije Tatjana Matić kaže za RTS da će proces digitalizacije biti završen na vreme, apelujući na građane koji imaju pravo na besplatne uređaje za digitalizaciju da na vreme podnesu potrebnu dokumentaciju.
Tatjana Matić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekla da je rok za dobijanje besplatnih uređaja za digitalizaciju istekao 1. februara, ali je istakla da je taj rok produžen, i dodala kako dodatnih rokova neće biti.''Molimo građane koji misle da mogu da ostvare pravo na besplatan set-top boks da se što pre jave kako bi dobili uređaje do roka kada će njihovi gradovi, mesta, sela preći potpuno na digitalni signal. Rok je produžen do sredine marta i molimo ih da ne čekaju poslednji trenutak već da što pre tu obavezu, koja je u njihovu korist, obave'', rekla je Matićeva.Ukazujući da verovatno neće više biti produžavan rok, državna sekretarka je istakla da je to bilo tipično za sve druge zemlje u kojima se digitalizacija obavljala.Matićeva je podsetila da besplatne aparate mogu da dobiju korisnici novčano socijalne pomoći i korisnici prava na tuđu negu i pomoć, kao i penzioneri sa minimalnim penzijama koji su nosioci samačkog domaćinstva.Ističe da kategorije koje ostvaraju svoje pravo na osnovu Zakona o socijalnoj zaštiti zahtev mogu da podnesu u centrima za socijalni rad, dok penzioneri to mogu da urade u filijalama Fonda PIO.Matićeva je navela i da je u ovom trenutku 93 odsto stanovništva Srbije pokriveno digitalnim signalom, a da će do kraja juna biti 95 odsto, dok je samo 62 odsto stanovništva bilo pokriveno anolognim signalom.''Tehničke pripreme su okončane. Javno preduzeće 'Emisiona tehnika i veze' počinje da montira opremu na antenske stubove. Apelujemo na građane da ne čekaju poslednji trenutak da ostvare svoje pravo. I u tom smislu ne vidi nikakve smetnje da se proces okonča do 17. juna'', rekla je Matićeva.Prema njenim rečima, oni koji ne ostvaruju pravo da dobiju set - top boksove treba da obrate pažnju pre svega na digital tv, žig garancije koje resorno ministarstvo za telekominikacije izdaje u cilju garancije svim građanima.Na pitanje da li će država zaraditi od tog procesa, državna sekretarka je rekla da je suština prelaska oslobađanje radio frekvencijskog spektra koji će biti nakon toga biti ponuđen na prodaju.''Pre svega su zainteresovani mobilni operatori. To će omogućiti mnogi bolji razvoj mobilne telefonije, 4G mreže novih tehnologija, brži internet. Sve to utiče na smanjene razlika između urbanih i ruralnih krajeva'', rekla je Matićeva i dodala da su od prodaje digitalne dividende države, naši susedi, do 100 miliona evra prihodovali u budžet.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Februar 2015

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekominunikacije Tatjana Matić kaže za RTS da će proces digitalizacije biti završen na vreme, ap ...

чћшђж