Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Vršac: Od 30. marta samo digitalni signal
Vršac je prvi grad u kojem će, 30. marta, na predajniku biti ugašen analogni TV signal i počeće emitovanje digitalnog televizijskog signala. Za one koji televizijske programe prate preko kabla ili satelita nema promena, ali će oni koji TV signal primaju putem sobnih ili krovnih antena morati da se pripreme.
Nijedna etapa u dosadašnjem razvoju radija i televizije, kao što su prelazak sa mono na stereo zvuk ili sa crno-bele na televiziju u boji nije napravila revoluciju kao digitalna televizija. Kao i svaka tehnološka revolucija, i ova donosi mnoge prednosti."Digitalni signal je jednostavno jači, robusniji, otporniji na razne vrste smetnji i ima jednu kakarkteristiku da prosto ne može biti slab, pa da onda imamo one efekte na koje smo navikli, šuštanje itd, on je takvog karaktera da ili ga ima ili ga nema pa onda- slika je ili dobra ili je nema", rekao je Dragan Mojović zamenik direktora JP "Emisiona tehnika i veze"Oni koji televizijske programe prete preko satelita ili kabla ne treba da brinu jer promena za njih neće biti. Oni koji televiziju gledaju preko sobnih antena neće nužno morati da menjaju TV prijemnike, ali će morati da kupe takozvane set-top-boksove."Ljudima koji kupe set-top-boksove ne treba nikakv poseban majstor, priključenje je krajnje jednostavno, znači ko je ikada priključio satelitski prijemnik ili najobičniji video rikorder, znaće o čemu se radi", rekao je Zoran Romić, glavni inženjer u Terminalu veza.Set-top-boks može da se priključi na sve TV prjemnike, čak i crno-bele. Cene ovih uređaja u Vršcu kreću se od 3.000 do 4.000 dinara. Ukoliko ovakve uređaja ne nabave na vreme od 30. marta kada se bude ugasio analogni signal na TV prijemnicima neće imati sliku uopšte."Jako se raspituju i dosta se kupuje, bukvalno 10 tjunera svakog dana prodamo. To sigurno, možda čak više", kaže Emanuel Perin prodavac.Za najugroženije Vrščane obezbeđeni su besplatni uređaji uz pomoć kojih će moći da gledaju televiziju posle 30. marta. Potrebno je da se, uz lična dokumenta, jave Centru za socijalni rad ili Fondu PIO.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Februar 2015

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Vršac je prvi grad u kojem će, 30. marta, na predajniku biti ugašen analogni TV signal i počeće emitovanje digitalnog televizijskog signala. Za one ko ...

чћшђж