Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Subotica: Od 27. aprila samo digitalni signal
Digitalizacije televizijskog signala u Srbiji stigla je i na sever Bačke. S obzirom da će se analogni televizijski signal na severu Bačke ugasiti do kraja aprila ove godine sada je pravo vreme da građani nabave STB uređaje ili savremenije televizijske prijemnike.
Jedan od najkompleksnijih objekata u Srbiji u Crvenom selu već emituje televizijski signal najnovijim digitalnim predajnicima, a analogni će uskoro otići u istoriju."Prema kalendaru koji će biti ozvaničen u narednih nekoliko dana, analogna televizija za građane Subotice i severne Vojvodine biće isključena 27. aprila", rekao je Dragan Mojović, zamenik direktora JP "Emisiona tehnika"."Kada govorimo o ovom pograničnom području gledaoci će imati prednost da će osim domaćih kanala moći da gledaju kanale susednih zemalja, odnosno Mađarske i Hrvatske. U ovom trenutku je to preko 20 digitalnih kanala u vrhunskom digitalnom kvalitetu", rekao je Zoran Stevanović, glavni tehničar Službe za održavanje.Građani Subotice svesni su da će uskoro morati da se opreme set-top-boksovima ili novim televizorima."Čuo sam ovih dana da će prestati analogni signal i da treba da kupim set-top-boks da bi mogao da gledam programe", kaže Marko Peić iz Subotice.Subotički trgovci dobro su snabdeveni set-top-boks uređajima."Potreban im je DVB-T2 tjuner da bi mogli da gledaju nove digitalne kanale. Cene se kreću od 3.500 dinara pa do 6.000 dinara", kaže Danilo Jurić, trgovac.Vlade Srbije omogućila je pojedinim kategorijama građana da besplatno dobiju set-top-boksove, a prijave se podnose u Centrima za socijalni rad i filijalama PIO fonda."Zahtevi za dodelu set-top-boks uređaja u Centru za socijalni rad podnose korisnici novčane socijalne pomoći i dodatka za tuđu negu i pomoć koje ostvaruju u sistemu socijalne zaštite", rekla je Miroslava Bogavac, direktor Centra za socijalni rad Subotica i dodala da je do sada podneto 950 zahteva ."Kod nas imaju pravo da se prijave penzioneri sa najnižim primanjima i penzioneri koji imaju pravo na tuđu negu i pomoć",rekla je Snežana Marić direktor filijale PIO fonda Subotica i dodala da je do 10. februara podneto 428 zahteva.S obzirom da će se analogni televizijski signal na severu Bačke ugasiti do kraja aprila ove godine sada je pravo vreme da građani nabave STB uređaje ili savremenije televizijske prijemnike.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Februar 2015

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Digitalizacije televizijskog signala u Srbiji stigla je i na sever Bačke. S obzirom da će se analogni televizijski signal na severu Bačke ugasiti do kra ...

чћшђж