Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Proces digitalizacije napreduje po planu
U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija održan je sastanak Radne grupe za realizaciju završnih aktivnosti projekta „Prelazak sa analognog na digitalno emitovanje zemaljskog TV signala“.
Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Regulatornog tela za elektronske medije, RATEL-a, Radio-televizije Srbije, Radio-televizije Vojvodine i JP „Emisiona tehnika i veze". Radna grupa je analizirala aktivnosti koje se realizuju procesu prelaska sa analognog na digitalno emitovanje i zaključila da je u prethodnih nekoliko meseci postignut značajan progres. Konstatovano je da će građevinski radovi na emisionim lokacijama na vreme biti završeni, kao da JP ETV sprovodi nabavku opreme finansiranu iz kredita EBRD u skladu sa planiranom dinamikom. Nakon što je Vlada Republike Srbije donela uredbu kojim je propisan način pomoći građanima u procesu digitalizacije, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će pripremiti javni poziv za prijavu građana koji imaju pravo na besplatni STB uređaj.Radna grupa je razmotrila plan informisanja javnosti o procesu digitalizacije kroz medijsku kampanju i prihvatila kreativni koncept spotova koje će izraditi Radio-televizija Srbije, a koji će biti emitovani na svim nacionalnim, regionalnim i lokalnim emiterima.Na sastanku je predstavljen i model formiranja cenovnika JP ETV za digitalno emitovanje, a koji bi trebalo da omogući predvidivost u poslovanju svih emitera i da omogući lokalnim i regionalnim televizijama da što lakše prebrode proces digitalizacije.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Oktobar 2014

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija održan je sastanak Radne grupe za realizaciju završnih aktivnosti projekta „Prelazak sa analognog n ...

чћшђж