Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Održan drugi radni sastanak sa emiterima
Pomoćnik ministra Irini Reljin otvorila je drugi radni sastanak sa predstavnicima TV emitera iz drugog i trećeg simulkasta, koji Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija organizuje u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji povodom početka prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala.
Na sastanku koji je održan danas u Nišu, profesorka Reljin je podsetila da je Srbija podeljena na 13 zona pokrivanja TV signalom, a simulkast je 1. septembra počeo u zonama: Avala, Vršac, Kikinda, Rudnik-Crni vrh, Jagodina, Subotica-Sombor i Čot-Venac. U ovim zonama 1. marta 2015. godine gasi se analogni signal, a do 1. maja 2015. godine to će biti učinjeno i u ostalim zonama.Ona je naglasila da svi građani koji primaju signal preko krovne ili sobne antene za prijem signala digitalne zemaljske televizije treba da imaju televizor koji omogućava prijem takvog signala ili odgovarajući STB (set-top-boks) koji se priključuje na postojeći televizor. Prilikom kupovine STB uređaja (ili novog televizora), građani treba da obrate pažnju na znak „Digital TV", koji predstavlja žig garancije.„Očekujemo da će u narednih mesec dana prvi televizori i STB uređaji u prodavnicama biti označeni znakom „Digital TV". Svaki uređaj koji bude označen ovim žigom ispunjavaće sve uslove za kvalitetan prijem digitalnog signala u našoj zemlji.", rekla je profesorka Reljin.Svrha ovog događaja je da se emiteri obaveste o detaljima procesa digitalizacije, uspostavi dobra koordinacija u ovom procesu između relevantnih institucija i emitera, kao i da se kroz izveštavanje medija podigne nivo znanja građana o prelasku na digitalno emitovanje televizijskog signala.Saradnja sa emiterima u ovom procesu je od velikog značaja, s obzirom na potrebu da svi građani koji program primaju posredstvom sistema zemaljskih predajnika budu na vreme informisani i tehnički spremni za prijem digitalnog signala.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Novembar 2014

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Pomoćnik ministra Irini Reljin otvorila je drugi radni sastanak sa predstavnicima TV emitera iz drugog i trećeg simulkasta, koji Ministarstvo trgovine, t ...

чћшђж