Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Digitalizacija u fazama
Prelazak na digitalni TV signal obavljaće se u fazama, kako bi ceo proces bio završen do juna 2015. Resorno ministarstvo je oformilo i Radnu grupu za realizaciju završnih aktivnosti, koja će u narednih nedelju dana odrediti i kako će država pomoći socijalno ugroženim domaćinstvima da obezede uređaje za konvertovanje digitalnog signala.
Do kraja meseca više od 90 odsto građana Srbije imaće mogućnost da vidi najkvalitetniji digitalni TV siganl, naravno samo ukoliko imaju TV prijemnike koji podržavaju DVBT2 signal ili dekodere tog signala.Dejan Šmigić, direktor JP "Emisiona tehnika i veze" rekao je da su se sada stekli uslovi da Srbija donese pravilnik da proglasi simulkast, tj. paralelno emitovanje analognog starog i s druge strane digitalnog.Prema njegovim rečima, to najčešće traje šest meseci, kako bi mogli da upodobe svoje televizore, nabave televizore ili "set ap boksove".Do juna 2015, u celoj zemlji emitovaće se samo DVBT2 signal. Kome će država pomoći u kupovini dekodera tog signala biće određeno u narednih 30 dana. Izvesno je, kažu, da najsiromašniji neće biti zaboravljeni.Državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da se vode principom racionalnosti i cena mora biti najniža, a pretpostavka je da 2.000 - 2.500 dinara je cena jednog boksa koji bi trebalo da bude podeljen najugroženijima.Korisnici kablovske mreže ili IPTV-a neće morati ništa da menjaju jer će na digitalni signal morati da se prilagode oni koji TV signal primaju uz pomoć antene. Za nabavku opreme još ima vremena jer se analogni signal neće gasiti istovremeno u svim delovima države."Prelazak je složen proces i uz sve tehničke pretpostavke plan prelaska bi trebalo da počne da se dešava od februara naredne godine", navela je Matićeva.Od 17. juna 2015. emiteri u regionu nemaju obavezu da čuvaju analogni signal već će emitovati digitalni signal pune snage što bi moglo da ugrozi svakog ko do tada ne pređe na isti način emitovanja.Ukoliko Srbija završi sve na vreme, dobićemo bolju pokrivenost ali i kvalitetniju sliku i ton, raznovsniji sadržaj, više programa.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Avgust 2014

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Prelazak na digitalni TV signal obavljaće se u fazama, kako bi ceo proces bio završen do juna 2015. Resorno ministarstvo je oformilo i Radnu grupu za rea ...

чћшђж