Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Početak prelaska na digitalni TV signal
Početak prelaska na digitalni TV signal
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obaveštava građane koji TV signal primaju putem antene da je danas je zvanično počeo tranzicioni period u digitalizaciji TV signala. Digitalni signal trenutno pokriva preko 90% stanovništva Srbije i TV gledaoci treba da počnu da se orijentišu na digitalni prijem. Do kraja februara sledeće godine u zonama predajnika Avala, Čot, Subotica, Sombor, Kikinda, Vršac, Rudnik i Crni Vrh Jagodina, istovremeno će se emitovati analogni i digitalni TV signal. U ovim zonama analogni signal se gasi 1. marta 2015. godine, a do 1. maja 2015. godine to će biti učinjeno i u ostalim zonama.
U navedenom periodu svi građani koji primaju signal preko krovne ili sobne antene treba da pređu na prijem digitalnog signala. Za prijem digitalnog TV signala je potrebno da nabavite odgovarajući STB uređaj koji priključujete na postojeći televizor ili da imate noviji model televizora koji podržava standarde DVB-T2 i MPEG-4. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će materijalno najugroženijim kategorijama stanovništva obezbediti besplatne STB uređaje. Republika Srbija je preuzela međunarodnu obavezu da proces prelaska na digitalno emitovanje zemaljskog TV signala okonča najkasnije do 17. juna 2015. godine. Pored kvalitetnijeg TV signala, digitalizacijom će se osloboditi frekvencije koje će se koristiti za bolje pokrivanje signalom mobilne telefonije i brži mobilni internet.
Vest je preuzeta sa sajta: www.digitalizacija.info
Admin:Žika ::: Septembar 2014

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obaveštava građane koji TV signal primaju putem antene da je danas je zvanično počeo tranzicioni peri ...

чћшђж