Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Ljajić: Srbija kasni sa digitalizacijom
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da Srbija "prilično kasni" u sprovođenju procesa digitalizacije i dodao da je rok za završetak ovog procesa, koji je prvobitno bio 4.april 2012. godine, produžen do 17. juna 2015. godine.
On je rekao da je Evropska unija dala 10,5 miliona evra pomoći za proces digitalizacije, da je ta faza pomoći završena, kao i da je EU direktno zainteresovana da se taj proces što pre završi.Ljajić je rekao da je, kada je u pitanju digitalizacija, urađeno samo 15 do 20 odsto posla, što je "ogromno kašnjenje"."Probali smo čitavim nizom aktivnosti, akcija, mera, pregovora, razgovora da taj proces ubrzamo, jer dolazimo u veliki problem ako ne završimo sve to do 2015.godine. Biće ogromna šteta za državu, za građane. Biće omogućeno da ometaju signal onima u pograničnim područjima koji imaju digitalni signal, ukoliko imamo još uvek analogno emitovanje tog signala", rekao je Ljajić.On je naveo da su donošenje seta medijskih zakona i obezbeđenje finansijskih sredstava preduslovi da bi se taj posao završio."U završnoj smo fazi pregovora sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj koja će voditi ceo proces, i tender, i nabavke neophodne opreme", rekao je Ljajić.On je dodao da je plan da se krajem juna ili početkom jula potpiše predugovor, a u septembru ugovor o kreditu kojim bi se obezbedilo da se proces digitalizacije nastavi, ubrza ida se završi do juna 2015.godine.Ljajić je rekao da je digitalizacija trošak za državu, kao i da je prvobitno bilo predviđeno da će ona koštati oko 70 miliona evra i izrazio nadu da će taj posao biti završen satri puta manje sredstava.On je istakao da digitalizacija donosi i veliku korist državi i da je procenjeno da bi ona mogla da bude između 50 i 100 miliona evra.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Jun 2014

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da Srbija "prilično kasni" u sprovođenju procesa digitalizacije i dodao da je rok ...

чћшђж