Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
EU: Slobodne frekvencije iskoristiti za digitalizaciju
Otpravnik poslova Delegacije Evropske unije u Srbiji Adrijano Martins apelovao je danas na Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije da slobodne televizijske frekvencije iskoristi za završetak procesa digitalizacije.
U pismu koje je poslao ministru spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasimu Ljajiću, on je naveo da EU u potpunosti podržava napore ministarstva u procesu digitalizacije i poziva da se slobodne frekvencije iskoriste za proširenje Inicijalne mreže u cilju probnog testiranja digitalnog signala. Nedostatak slobodnog prostora u spektru je predstavljao jednu od glavnih briga od početka našeg zajedničkog projekta podrške procesu digitalizacije. Kako je sada jasno da javni konkurs za dodelu dozvole nije uspeo, smatramo da su ispunjeni uslovi da se frekvencije iskoriste za nastavak digitalizacije, naveo je Martins u pismu Ljajiću. Martins je podsetio i da je završetak procesa digitalizacije međunarodna obaveza Srbije, kao i jedan od uslova za ulazak u EU. Republika Srbija je preuzela obavezu prema Međunarodnoj uniji za telekomunikacije (ITU) da proces prelaska na digitalno emitovanje televizijskog programa završi u predviđenim rokovima, kao i da primeni Strategiju za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa kako bi ispunila obaveze iz Poglavlja 10 u pristupnim pregovorima, napisao je Martins. On je apelovao i da se po rezervisanju slobodnih frekvencija za proces digitalizacije pristupi instaliranju preostale opreme koja je pribavljena kao deo pomoći Srbiji iz pretpristupnih fondova EU u vrednosti od 10,5 miliona evra, kako bi se u potpunosti ispoštovale obaveze koje je Republika Srbija preuzela ugovorom sa EU.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Septembar 2013

srbija , serbia , jagodina , vesti , mpeg-4 , dvb-t2 , digital tv , digitalna tv , etv , rts
Otpravnik poslova Delegacije Evropske unije u Srbiji Adrijano Martins apelovao je danas na Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija S ...

чћшђж