Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX

Crypton box 301

- mini recenzija -



Crypton box 301 je zasnovan na procesoru-demodulatoru Ali 3821 (predstavljen 2014 godine) i tjuneru MXL608 (predstavljen 2014 godine).

Distibuter brenda Crypton je Comtrade, koji je takođe distibuter i za brend Tesla.
Na mom uređaju je verzija softvera DVB-T2 HD v1.0.5 (12.februar 2015) i verzija hardvera je MC6558-ver1.0.

Izgled i veličina uređaja:
Uređaj je malih dimenzija (13.8 x 9.8 x 3.6). Od tastera na samom uređaju ima samo dugme za uključivanje-isključivanje. Tu je i statusna led dioda (crvena - isključen , zelena - uključen).
USB konektor se nalazi na prednjoj strani uređaja. Od konektora poseduje HDMI i Scart, i naravno antenski ulaz.



Izgled i veličina daljinskog:
Daljinski je poprilično malih dimenzija (13.6 x 4.2), što se meni naročito sviđa. Lagan je i lepo leži u ruci. Tasteri su sasvim ok.


Izgled menija:
Izgled menija je standardan za Ali čipset. Meni se mnogo više sviđa, nego što je izgled Mstar menija. Sve je lepo organizovano i prustupačno. Vizuelno takođe veoma lepo izgleda info pri promeni kanala.
Moja zamerka je da je kod prevoda na srpski, trebalo malo više voditi računa, zato što nekim rečima nedostaje jedno slovo na kraju, a bolje da fale 2 ili 3 i da stave tačku.
Umesto 'Način pretraživanj', bolje da su stavili 'Način pretraživ.'.








Zaključak > Televizija:

Posle desetak dana testiranja, uređaj se pokazao kao veoma dobar, pa praktično i nemam zamerke. Uređaj se prosečno greje. Ništa zabrinjavajuće. Kod mene nije uopšte gašen desetak dana, a i neće se ni ubuduće uopšte gasiti.
Prilikom gledanja kanala, uređaj se nije nikad blokirao ili restartovao. Kanale menja poprilično brzo (manje od 2 sekunde). Podržava snimanje jednog dok gledate drugi kanal iz istog multipleksa.
Bez problema pamti podešavanje audio podnosioca kada je dostupno više njih (rts hd). Daljinski lepo radi. Tasteri su pristojni (nije preporučljivo za starije osobe zbog dosta sitnih tastera).
Takođe, nije baš potrebno preterano ciljanje prema uređaju. Slika je očekivano bleđa i mutnija kada se povezuje preko skarta. Takođe i ton je tiši preko skarta. Preko HDMI konektora slika je odlična, takođe i ton je odličan.
Jedna velika napomena koja se ne odnosi samo na ovaj uređaj. Kao što verovatno znate, kod nas (etv) se emituje video koji se sastoji od 25 slika u sekundi. Iz tog razloga u podešavanju uređaja, a svi koji koriste HDMI konektor,
treba postaviti osvežavanje da bude deljivo sa 25, tj. 25 ili 50, na primer 1080p@50Hz ili 1080i@50Hz. Razlika je primetna ako pogledate neki program gde skroluje neki tekst (na primer beogradska hronika),
pošto je tekst fluidan ako je osvežavanje deljivo sa 25, a ako ne tekst kao da je isprekidan (ne umem bolje da objasnim).
Pri slabom signalu skala jačine i kvaliteta nije baš mirna. Pri jačem signalu skala se ponaša sasvim solidno.
Prilikom testiranja uređaja, stabilan prijem signala bez seckanja, uspostavio sam na oko 50 procenata jačine i 10 procenata kvaliteta signala (korišćeno parče žice). Inače na mojoj lokaciji (Jagodina),
sa antenom (kopija češke antene) koja se nalazi u ostavi na podu bez nekog preteranog usmerenja, a sa predajnika Crni vrh (Jagodina), signal je zakucan na 100 i 100. Inače, na području grada Jagodine,
a sa ovim uređajem, moguć je prijem u većini slučajeva i sa sobnom antenom (već sada, iako nije aktivan predajnik sa maksimalnom planiranom snagom).

Zaključak > Multimedija:

Prilikom puštanja multimedije (a isprobavajući razne formate), uspeo sam 2 puta da ga restartujem.
Prikazuje HD filmove u MKV formatu bez nekih vidljivih problema.
Ubrzana reprodukcija (2x,4x,8x) nije baš nešto tečna.
U titlovima prikazuje slova sa kvačicama (čćšđž), stim da morate izabrati jezik menija da bude srpski. Može se menjati veličina, boja i pozicija titla.
Kao i kod većine uređaja (ako ne i kod svih), ne pušta DTS audio.
Takođe možete slušati muziku i gledati fotografije.



p.s. Pošto mi je kroz ruke prošlo bar desetak različitih uređaja, osim ovog preporučujem i uređaje Tesla box 601 i Xwave digital one V2 (ovaj naročito za starije osobe, pošto V2 ovog uređaja ima veći daljinski).

Crypton box 301
Mi ne možemo garantovati da su informacije na ovoj stranici 100% tačne.
Svi zaštitni znaci i logotipi su vlasništvo njihovih registrovanih vlasnika.

Srbija , Serbia , recenzija , test , savet , preporuka , stb , dvb-t2 , prijemnik , kanali
Crypton box 301 - mini recenzija ... Crypton box 301 je zasnovan na procesoru-demodulatoru Ali 3821 (predstavljen 2014 godine) i tjuneru MXL608 (predstavljen 2014 godine). ...

чћшђж