Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
SET TOP BOX –STB je uređaj koji ima ulogu obrade digitalnog signala primljenog antenom, kako bi se prilagodio prikazivanju na TV prijemniku. Povezuje se, sa jedne strane sa prijemnom antenom, a sa druge sa televizorom- i to na taj način , da se na ulaz uređaja povezuje prijemna antena, a iz njega izlazi prilagođen TV signal.
Digitalni TV signal u sebi nosi upakovane podatke o TV slici i prenosi ih od predajnika do prijemne antene. Kada signal stigne do antene, kablom ulazi u STB, gde se vrši njegovo prepoznavanje, i pretvaranje digitalnog signala u razne odgovarajuće vrednosti struje i napona. Promenljiva struja i napon pobuđuju elektroniku u televizoru koja omogućava ispisivanje slike na ekranu. Bez ovog digitalnog prijemnika nije moguće raspakovati digitalni signal i iz njega ,,izvući“ sliku koju treba prikazati.
Mnogi televizori su opremljeni STB-om koji je već integrisan u sam tv prijemnik. Bilo da se kupuje takav televizor ili samostalni STB, neophodno je ustanoviti da li je on namenjen prijemu digitalnog signala DVB-T (u sebi ima MPEG 2 dekoder i DVB-T demodulator), ili DVB-T2 standarda (u sebi ima MPEG 4 dekoder i DVB-T2 demodulator).
etv.rs
Mi ne možemo garantovati da su informacije na ovoj stranici 100% tačne.
Svi zaštitni znaci i logotipi su vlasništvo njihovih registrovanih vlasnika.

srbija , faq , pitanja , odgovori , dvb-t2 , digital tv , set top box , stb , prijemnik
SET TOP BOX –STB je uređaj koji ima ulogu obrade digitalnog signala primljenog antenom, kako bi se prilagodio prikazivanju na TV prijemniku. ...

чћшђж