Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
Predstavlja broj piksela koji sačinjavaju jedan ekran. Što je ovaj broj veći, to je veći kvalitet i oštrina prikazane slike.
Poređani u horizontalni red, jedan do drugog, pikseli obrazuju jednu liniju televizijske slike. Rezolucija televizijskog ekrana standardne televizije je 720×576. Ovo je proizvod broja piksela koji se nalaze duž jedne linije slike, i broja tih horizontalnijh linija koje sačinjavaju ekran. Dakle, to je ukupan broj piksela iz kojih se sastoji slika. U skraćenom obliku, rezolucija nekog ekrana TV prijemnika se uglavnom izražava brojem linija, a ne brojem piksela, pa se tako rezolucija ekrana koji se sastoji iz 1920×1080 piksela označava sa 1080.
Uz razvoj televizijske tehnologije i sa pojavom savremenih TV prijemnika različitog formata ekrana u odnosu na standardnu televiziju, povećala se i rezolucija. Tako sada imamo nove standardne rezolucije TV ekrana od kojih se verovatno najčešće sreću sledeće:
• 1080×720
• 1280×720
• 1366×768
• 1920×1080
Treba napomenuti i to da danas postoji veliki broj drugih standardnih rezolucija. Uz stalni razvoj mobilnih telefona i digitalnih kamera i aparata raznih dimenzija, pojavilo se i mnoštvo ekrana raznih veličina, pa su uvedene rezolucije primenjene svrsi kojoj uređaj služi. Tako na primer, nije potrebna ista rezolucija ekrana na uređaju koji samo pušta muziku i pokazuje listu pesama i nekom mobilnom telefonu na kome je moguće gledanje video klipova.
etv.rs
Mi ne možemo garantovati da su informacije na ovoj stranici 100% tačne.
Svi zaštitni znaci i logotipi su vlasništvo njihovih registrovanih vlasnika.

srbija , Rezolucija , tv , lcd , dvb-t2 , digital tv , set top box , stb , prijemnik
Predstavlja broj piksela koji sačinjavaju jedan ekran. Što je ovaj broj veći, to je veći kvalitet i oštrina prikazane slike. ...

чћшђж