Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
DVB-T2 vesti
Srbija - gašenje analognog signala - raspored po regijama
TV stanice
Digitalna TV - pitanja i odgovori
Digitalni DVB-T2 prijemnici (risiveri)
Recenzije DVB-T2 prijemnika
Problemi sa DVB-T2 prijemnicima i rešenja istih
ETV - predajničke lokacije
ETV - zone raspodele

ETV - 1. MUX
ETV - 2. MUX
ETV - 3. MUX
DVB-T i DVB-T2 su skraćenice koje se odnose na skup standarda koji moraju bitit ispunjeni prilikom formiranja digitalnog TV signala. Ti dogovoreni standardi propisuju načine na koje se digitalizovani signal dalje obrađuje kako bi se jače komprimovao, gušće upakovao i lakše distribuirao.
Naime, nije dovoljno digitalizovati signal i emitovati ga pa da on bude automatski razpoznatljiv TV prijemniku, jer treba imati na umu da su svuda oko nas razni digitalni signali, kao npr. signali radija, mobilne telefonije i interneta. Na prijemnoj strani, potrebno je podesiti prijemni uređaj tako da on može da prepozna signal koji je primljen, kako bi ga tačno tumačio i ispravno raspakovao sadržaj koji treba da bude prikazan na ekranu. Zbog toga je neophodno dogovoriti način na koji će biti moguće prepoznati i izdvojiti signal digitalne televizije iz mora drugih digitalnih signala koji svakako dolaze do prijemne antene. Takođe, potrebno je da sadržaj snimljen u nekoj drugoj državi bude lako emitovan i na domaćoj televiziji. Tako, recimo, neki prenos utakmice koja se trenutno igra u inostranstvu i koju snima neka strana televizija, treba uživo preneti na našoj televiziji uz korišćenje studijske, emisione i prijemne opreme kojom raspolažemo. Upravo zato je standardizacija digitalnog signala i neophodna. U tom smislu je postignut dogovor na nivou Evrope, Rusije, Australije, Grenlanda, najvećeg broja afričkih, azijskih i još nekih država o osnovnim karakteristikama digitalnog TV signala. Te dogovori su obavezujići i svi moraju da ih poštuju kako bi signal mogao da se nesmetano distribuira među tim zemljama i da bi TV prijemnici i ostala oprema mogli da se podese i usaglase. Objedinjeni, svi ovi standardi obeležavaju se sa DVB-T.
Važno je napomenuti da se sve navedeno odnosi na distribuciju signala korišćenjem mreže predajnika na zemlji - terrestrial.
etv.rs
Mi ne možemo garantovati da su informacije na ovoj stranici 100% tačne.
Svi zaštitni znaci i logotipi su vlasništvo njihovih registrovanih vlasnika.

srbija , DVB - T , etv , sululkast , dvb-t2 , digital tv , set top box , stb , prijemnik
DVB-T i DVB-T2 su skraćenice koje se odnose na skup standarda koji moraju bitit ispunjeni prilikom formiranja digitalnog TV signala. Ti dogovoreni standardi propisuju načine na koje se digitalizovani signal dalje obrađuje kako bi se jače komprimovao, gušće upakovao i lakše distribuirao. ...

чћшђж