Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...

Vicevi

Crnogorci

1.str.

1
Radnja se odvija u Crnoj Gori, negde u XVIII veku. Žale se crnogorci Vladiki:
'Vladiko, upali bosanci u Crnu Goru i odnijeli kamenje'.
'Pa što onda, bar kamenja imamo koliko nam volja'.
Drugi put:
'Ama, Vladiko, pokradoše nam kamenje'!
'Pa neka ih, neka nose, što će vam kamenje'?
Treći, četvrti... 78-mi put:
'Vladiko, opet bosanci pokradoše kamenje'.
'Ama, što ste toliko zapeli za to kamenje'!?
'Dobro Vladiko, al' ako se pojavi zemlja, ti ćeš je orat'!
2
Bila crnogorka trudna. Mesec, dva, devet, dvanaest meseci.
Zabrinu se svi u kući zašto dete neće da 'izađe'. Pokuša prvo otac:
'Ajde, đetiću, izilazi, daću ti 5000 maraka'.
'Đetiću, izilazi, kupiće ti striko Mercedesa'.
Mali ćuti. Kada su već svi počeli da očajavaju, javi se đedo da pokuša da namami malog napolje:
'Đetiću, izilazi! Ako iziđeš, bićes đeneral'!
A mali će izvirujući:
'A jel' u penziju'?
3
Rodi se u nekoj bogatoj crnogorskoj porodici. Sin. Kako vreme prolazi, mali se razvija izuzetno brzo, uz ogromnu pažnju svih ukućana i uz sve što oni pomisle da mu možda treba. No nikako da progovori. Prolaze godine. Roditelji dečaka vodiše od lekara do lekara, od vračare do vračare, nema gde sve nisu pokušali da mu nađu lek. No uzalud, mali ni da bekne. Za dečakov 12-ti rođendan napraviše oni trpezu punu svega i svačega. Posedaše za sto da se ugoste sa malim, kad iznenada mali reče:
'A nu, đe je odena so'?
Roditelji popadaše od iznenađenja, poče vriska i ovacije, đed izađe napolje i opali iz puške, ukratko opšti haos u kući. Kad se povratiše od iznenađenja, roditelji zapitaše malog:
'A nu, sine pa ti govoriš!!! Zašto si do sada toliko ćutao'?
'Pa dosad' nijesam imao primjedbi'.
4
Odseo čovek u hotelu u Crnoj Gori i naručio buđenje u 7:30 ujutro. Zvoni telefon ujutro i javlja se recepcija:
'Halo, jel ste vi naručili buđenje u 7:30'?
'Jesam'.
'A što ne ustajes jado, već je pola jedanaest'!
5
Pošao crnogorac u Nemačku. Kako je bio lenj za bilo kakav posao, on sedne na ulicu i počne da prosi. Prolazili su ljudi, neko bi mu ostavio po neku siću, neko marku, neko pet, međutim on je ubrzo zapazio jednog gospodina koji je tuda prolazio svakoga dana i uvek mu ostavljao po 50 maraka. Trajalo je to neko vreme, a onda je gospodin počeo da preskače dane. Ne samo što više nije bio redovan, nego je i davao manje. Po 20 maraka. Primetio to crnogorac, ali misli popraviće se gospodin, to je samo trenutno. Ali avaj, gospodin je dolazio sve ređe i ređe. Najzad crnogorac ne izdrža nego ga jednog dana priupita: 'Dobro bre, šta je s tobom? Ranije si dolazio svakog dana i ostavljao mi po 50 maraka, a sada si sve ređi i ređi i ostavljas mi samo 20 maraka'? 'Pa znaš kako je, imam ženu, malu decu, počeo sam kuću da gradim...'. 'A jel, pa preko moje grbače'!?
6
Ide đetić po Podgorici, i odjednom izvuče pištolj, uperi ga u asfalt i opali nekoliko puta. Priđe nekoliko ljudi: 'Pa što pucaš u zemlju, jado?'.'A vidi ovog puža jadan, prati me još od Cetinja!'
7
Rano ujutro, oko 10 sati, krenuli crnogorci u lov na puževe. Vraćaju se oni kasno posle podne bez ijednog ulovljenog. Pita žena jednog: 'Čoče, gde su vam puževi'? 'Muči ženetino, to divlje, bježi'!
8
Negde u prošlom veku, pogodi Crnu Goru neka velika glad. Zima razbija, nema šta da se jede. Pojeli već poslednje zalihe, kučiće, mačiće, oglodali sve kore sa drveća. I kad više ništa nije ostalo, pokupe se i krenu kod Vladike: 'Velju Vladiko, oćemol' mi pomrijet ka ljudi ili ka pičke?'. 'A, vala ćemo ka ljudi. Ajmo svi na Lovćen'. Popnu se oni na Lovćen, pa im kaže Vladika: 'Ajde, ja ću brojati do tri, pa kad kažem tri, svi skačite'! 'Jedan.......Dva.......'. 'Ej Vladiko, eno idu Srbi. Nose kukuruz'! 'A jel okrunjen'? 'Nije'. 'TRIIIIIII....'.
9
Došao crnogorac kod urologa, izvadio kitu, i stavio je na sto. Doktor gleda, gleda, i ustanovi da je izgleda sve u redu, ali ga pita: 'A, velju čoče, e te boli'? 'Ne'. 'E te svrbi'? 'Ma jok'. 'E te peče'? 'Ma ne'. 'Pa što si doša''? 'A viđu ga kaki je lijep'.
10
Sede dva Crnogorca na livadi i pita ovaj jedan drugog: 'De vidi da mi nije šlic otkopčan'. 'Nije. A što'? 'Nema veze, pišaću sutra'.
11
ZNATE KAKO PIŠTI CRNOGORSKI ALARM ???.................VIĐU , VIĐU , VIĐU !!!
12
Kada ti postaje jasno da si prešao iz Srbije u Crnu Goru?.....Kada prestanu da ti psuju majku i počnu ti psovati oca !
13
Zašto se Crna Gora zove ekološka država?..........Zato što su sva đubrad otišla u Beograd.
14
'UPOMOĆ !!! Upravo me je silovao neki Crnogorac'!!! 'Pa otkud znate da je baš Crnogorac'? 'Morala sam sve sama da radim'.
15
Jutarnji program na crnogorskom radiju. Priča spiker: 'A sada za jutarnje razgibavanje: jedan-dva, jedan-dva, jedan-dva'. 'A sada, drugi očni kapak'!
16
Znate li kada bih nestalo Crnogoraca ?................Kada bih shvatili da je sex radnja.
17
Vodi ti crnogorac puža na lancu. U to će drugi crnogorac: 'A čoče kaki ti je to puž' A on odgovara 'im'o sam ja i boljega no mi uteka'.
18
Sastali se Slovenac, Bosanac i Crnogorac i raspravljaju o tome koliko koji može da ponese lubenica odjedanput. Slovenac kaže: 'Ja mogu dve odjednom. Jednu u desnu , a jednu u levu ruku'. Crnogorac da se pohvali kaže: 'Ja mogu bogumi cijele tri'. 'Ajde ne seri matereti', reče mu Bosanac. Crnogorac mu odgovori: 'Časti mi čoče. U svaku ruku po jednu, a onu treću nabijem na kurac'. Dođe red na Bosanca da se izjasni i on reče: 'E ja bogami mogu pet komada'. Na to će Crnogorac: 'Ajde jado ne budali, toliko ne mogu ni ja'. Bosanac mu objasni: 'U svaku ruku po jednu, a tebe Crnogorac nabijem na kurac'.
19
Uhvatio Crnogorac Bosanca da mu kara ženu. Bosanac hitro skoči, a Crnogorac pokuša da ga uhvati za onu stvar. Međutim kako je alatka kod Bosanca bila još uvek u polunabreknutom stanju, a uz to i sva mokra, uspe Bosanac da pobegne. Tada Crnogorac dohvati pušku sa zida i zapuca za Bosancem, ali od silne žurbe promaši i Bosanac mu utekne. Kada su saznale komšije za taj slučaj, počeše da zafrkavaju nesretnog muža. 'Ajd' što ti jeba ženu, ajd' što mu i obrisa kurac, al' što ga isprati k'a vladiku'!
20
Kako se dobija jedno veliko ništa ?...............Bosanac smisli, Piroćanac finansira, a Crnogorac uradi.
Reklame

vicevi , vic , smeh , crnogorci , crna gora , montenegro , budva , herceg novi , bar
Na ovoj stranici možete naći najpopularnije viceve iz kategorije: CRNOGORCI. Posetite nas i unesite malo smeha u svoj život... 1.str.

чћшђж