Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...

Vicevi

Politički

1.str.

1
Dolazi Sloba u posetu USA. Klinton priredio državnički doček, a uveče prijem u Beloj Kući. A tamo, predivno, posluga, muzika, hrana, kavijar, najbolje vino, svi predivno obučeni, samo obigravaju oko Slobe.On ode kod Bila: Jeli Bil kako vi Amerikanci uspevate da priredite ovakav prijem za mene.Sve je divno, skupo, pogledaj samo zlatno posuđe čime me služe. Slobo dođi ovamo,vidiš onaj most preko reke (...da...) e pa mi smo planirali da će on koštati 5 miliona dolara a koštao je 3, od razlike smo za tebe napravili bal. Posle par meseci dođe Bil u Beograd. Sloba napravio bal snova za Bila. Hrana, od jelena do fazana, lovački specijaliteti, specijalna pastrmka iz Ohridskog jezera , služe ga u platinastom posuđu, Beogradska Filharmonija svira, najbolje ribe oko Bila,.....super. Bil opčinjen, srećan, nikad nije ovo video u životu. Jeli Slobo kako ste uspeli ovo da mi priredite, ipak standard Srbije nije kao Američki...znaš kako je. Bil, vidiš onaj most preko reke ? Ne vidim. EEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!
2
Na proslavi godišnjice izborne pobede SPS-a: - Drugovi, pre godinu dana naša zemlja se nalazila na ivici provalije, ali od tog vremena do danas načinili smo krupan korak unapred!
3
U školi, prozove učiteljica malog Aliju Izetbegovića. Pita ona njega: -Reci ti meni, Alija šta bi ti uradio da postaneš predsednik? -Pa ja ,ovaj , ... (ćuti, smišlja odgovor). -Ma, hajde Alija, znaš ti odgovor... -Pobio bih sve Muslimane!! -Karadžiću, Karadžiću, ne šapući...
4
Lete Buš, Gorbačov i S.M avionom. Kad, pokvari se mašina i treba da skaču. Ali, samo jedan padobran. S.M: Svi smo demokrate, pa je najbolje da glasamo! Ostali se slože i obave tajno glasanje. Pobedi zna se ko, uzme padobran, kaže "U to ime ja vas pozdravljam" i skoči. Buš i Gorbačov pokisli, šta će, odluče i oni da skoče bez padobrana. U toku leta Gorbačov kaze Bušu. Što jes' jes', glasali smo tajno. Ali kako li je dobio 1700 glasova viška...
5
Otišli Franjo, Sloba i Alija na pecanje i uhvatili zlatnu ribicu. Ribica ih zamoli da je puste, a ona će im ispuniti tri želje. Franjo: "Neka nestanu svi Srbi!" - i želja bi ispunjena. Sloba: " Neka nestanu svi Hrvati!" - i ova želja bi ispunjena. Posle ovoga Alija se dobro zamisli i reče: "Donesi mi jednu kavu!"
6
Otišao Janez Drnovšek kod mame i plače: - Mama, oni Srbi me zovu Peder, buuuuaaaa! - Ne plači sine, nek' te zovu, boli te pička!
7
Zateko pandur Slobu i Miru u parku na travi slobodnijoj pozi, i poče da viče! - kako vas nije sramota matori ljudi, brukate nam državu, kvarite omladinu... - Ma znaš, mi ... ovaj ... samo - poče da muca Sloba. Kad ga pajkan vide noge mu se odsekoše, izgubiće posao jadnik! - Pa znaš druže, ja nisam hteo, samo sam vršio svoju dužnost - Sve je u redu nego ajde ti naplati kaznu, pa da idemo - Pa dobro ajde, za vas 100 din a za gospođu 400 - a što za gospođu 400! - Pa vas hvatam prvi put, a gospođu četvrti!
8
Poslednje Slobine reči upućene Miri pre ulaska u avion za Dejton:- Miro, ja idem da prodam zemlju, a ti vidi šta ćeš sa ovom stokom.
9
Došli Sloba i Mira na večeru kod Klintona. I Sloba oseti potrebu, izvine se i ode u WC. Završila se večera, Mira i Sloba se vraćaju kući. U, bre Miro, pa oni imaju ZLATNU WC šolju! Ajde, nemoj! Ma kad ti kažem, imaju zlatnu WC šolju! Miri se to dopadne. Popela mu se na glavu. Kupi i ti zlatnu WC šolju, kakav si ti državnik bez zlatne WC šolje...I šta će Sloba, kupi zlatnu WC šolju. Posle par meseci, Mira i Sloba dolaze ponovo u goste kod Klintonovih. Slobo pozvoni na vrata i otvara Bilijeva ćerkica. Zdravo mala, evo nas došli na večeru kod tvog tate. Pa, kako se vi zovete? Mira i Sloba, zna on! HEJ TATA, EVO GA ONAJ ČIKA ŠTO TI SE POKAKIO U SAKSOFON!
10
Razboleo se Sloba (nismo mi te sreće) i rešio da nekom preda vlast. Gleda on, šta će, kome će, i odluči da da Šešelju. Dolazi on kod Šešelja i kaže mu šta je i kako je, a Šešelj na to kaže: "Daj Vuku". Kad je to čuo Sloba, pomisli, ovaj je definitivno lud i ode kući. Ali bolest ga sve više pritiska i on dođe opet kod Šešelja, ali Šešelj opet reče: "Daj Vuku". Opet Sloba ode kući, ali bolest pritiska, oseća da neće još dugo i on opet ode do Šešelja jer nema kome drugom. I poče on: "Znaš šta Šeljo, ti si najkompetentniji za to, ja moram tebi da ostavim vlast. A na to će Šešelj: "Ma daj vuku se vukujemo već jednom".
11
Predsednik SRJ i njegov sin, u Atlanti, na Olimpijskim igrama, na susretu sa našim sportistima. Predsednik vadi iz džepa list sa unapred pripremljenim govorom koji će da pročita okupljenima. - O! - kaže predsednik. - ??? - zbunjeni sportisti. - Oo! - kaže glasnije predsednik. - ??? - jedan tihi aplauz iz pozadine. - Ooo! - kaže glasno predsednik. - ?!? - svi zbunjeno aplaudiraju. - Oooo! - viče presednik. - ?!? - svi još zbunjeniji najjače aplaudiraju i puštaju glasove oduševljenja. - Ooooo! - urla predsednik. - !!!!!!! - svi skaču na noge u opštoj ekstremizaciji radosti. - Tata, to su olimpijski krugovi!
12
Jutro... Kuca ađutant na vrata Šepine spavaće sobe:" Druže Stari!!! Druže Stari!!!" Nema odgovora. Opet će ađutant:" Druže Stari!!! Druže Stari!!! Napokon Stari odgovori: "Uđi!" "Druže Stari, strašna stvar se desila, nastradao je naš drug Krcun! A, Šepo će protezući se i zevajući:" Auuu, boga ti, zar je već osam i petnaest!"
13
Na nepoznatoj obali negde u Africi, nasukao se jugoslovenski brod i ljudožderi su pohvatali kompletnu posadu. Kapetan broda pokušava da spase ljude: - "Gospodo divljaci, imate li vi skupštinu?" - "Nemamo!" - "Imate li građanski rat?" - "Nemamo!" - "A gledate li Radio Televiziju Srbije?" - "Ne!" - "Dobro, imate li bar bonove za benzin?" - "Nemamo." - "Pa zašto ste onda podivljali?"
14
Upecao Lala ogromnog soma i odneo Sosi: - "Baci ga malkice u brašno, pa onako malko u ulje nek se čvari u tiganju." - "Bog s tobom Lalo, otkud nam brašna?" - "Pa dobro, ondak samo u ulje." - "Ta idi begaj, znaš da nemamo ni ulja." - "Ta skuvaj bar jednu dobru čorbu!" - "Izem te blesavog, našta da skuvam kad su nam odsekli struju?" - "Pa šta da radim? Idem da ga bacim nazad u kanal." Baci Lala soma u kanal. Som se praćakne, iskoči malo iznad vode i vikne: - "Slobo, slobodo!"
Reklame

vicevi , vic , smeh , politički , politika , država , predsednik , mito , plata
Na ovoj stranici možete naći najpopularnije viceve iz kategorije: POLITIČKI. Posetite nas i unesite malo smeha u svoj život... 1.str.

чћшђж