Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Panasonic najavio 103-inčni plazma TV
Panasonic najavio 103-inčni plazma TV
Kompanija Matsushita Electric Industrial, poznatija kao Panasonic, najavila je da će do kraja godine početi da prodaje televizore sa plazmom dijagonale 103 inča. Ekran televizora će biti širokog formata, rezolucije 1920 x 1080 tačaka, sa kontrastom 3000:1.
Panasonic-ov novi televizor će imati najveću dijagonalu na svetu, a njegov prototip je prikazan u januaru ove godine na izložbi Consumer Electronics Show (CES) u Las Vegasu. Tada se još nije znalo kada će početi proizvodnja, ali je sada objavljeno da će se ovaj televizor u decembru pojaviti u Americi. Cena džinovskog televizora još uvek nije poznata. Pojava ovog televizora na CES-u protumačena je kao napad Panasonic-a na njegove najveće konkurente, kompanije LG i Samsung. Te dve kompanije su najavljivale, ali još uvek nisu prikazale ekrane sa plazmom dijagonale 102 inča. Kada se novi televizor pojavi u prodavnicama, Panasonic će držati rekord u veličini ekrana, premda su se mnogi proizvođači orijentisali na televizore umerenijih dijagonala. Na tom polju (40 do 50 inča), LCD ekrani preuzimaju primat na tržištu, uglavnom zbog toga što mogu da prikažu sliku sa vertikalnom rezolucijom od 1080 tačaka, dok su ekrani s plazmom te veličine "zarobljeni" na 720 tačaka. Zbog te činjenice, proizvođači ekrana s plazmom najveću pažnju posvećuju povećanju rezolucije manjih ekrana, od kojih očekuju veliki tržišni uspeh.
Vest je preuzeta sa sajta: www.mikro.co.yu
Admin:Žika ::: jul 2006
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Kompanija Matsushita Electric Industrial, poznatija kao Panasonic, najavila je da će do kraja godine početi da prodaje televizore sa plazmom dijagonale 1 ...

чћшђж