Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Italija penalima do četvrte titule!
Italija penalima do četvrte titule!
Fudbalska reprezentacija Italije osvojila je titulu svetskog šampiona, pošto je pobedila Francusku na penale. Francuzi su poveli u petom minutu golom Zinedina Zidana iz penala, a izjednačio je Marko Materaci u 17. minutu, pa je meč završen rezultatom 1:1.
Odlučujući penal za Azure pogodio je Fabio Groso, a presudio je pogodak Trezegea u prečku u drugoj seriji. U 110. minutu Zinedin Zidan je karijeru okončao crvenim kartonom, jer je glavom udario Marka Materacija daleko od lopte. Početak utakmice nagovestio je mnogo bolji, otvoreniji i uzbudljiviji meč od onog kojem smo prisustvovali. Već posle pet minuta Maluda je ušao u šesnaesterac, gde je posle starta Materacija pao, a Orasio Elisondo pokazao je na belu tačku. Zidan se odlučio za atraktivan pokušaj u stilu Panjenke, udario je loptu nešto jače nego obično, a ona se od prečke odbila malo preko linije, nazad u prečku i pala na liniju. Ipak, linijski sudija je dobro uočio da je lopta ušla u gol. Samo 12 minuta kasnije Italija je izjednačila posle kornera, kada jenajviši pre Bartezovim golom bio Marko Materaci, čime je produžio na tri seriju mečeva u kojima prvi gol za "Azure" daju odbrambeni igrači. Ekipe su se smenjivale u kontroli na sredini terena – posle brzog vođstva Francuza u napade su krenuli Italijani, posle izjednačujućeg gola "Azuri" su i dalje delovali ozbiljnije sve do kraja poluvremena. Po povratku iz svlačionice francuska selekcija izvršila je petnaestominutni pritisak, koji nije rezultirao pogotkom, a sve se promenilo kada je Vijera istegao ložu, pa ga je zamenio Diara. Luka Toni je veoma brzo zatim zatresao Bartezovu mrežu, ali posle ofsajda u kojem se nalazailo nekoliko Italijana. Lipijeva ekipa bila je nešto bolja i u sledećih desetak minuta, a u poslednjih 20 minuta regularnog vremena obe ekipe više su vodile računa o zaštiti svog gola. U finišu je bilo mnogo pokušaja da se pobednik odluči, ali uz obazrivo ostavljanje nekolicine igrača u odbrani. U prvom produžetku Francuzi su bili nešto bolji tim, a dramatični događaji usledili su na startu drugog 15-minutnog perioda. Isprovociran Materacijevim komentarima daleko od lopte Zinedin Zidan se okrenuo, vratio nekoliko koraka i udario ga glavom. Nekoliko trenutaka ranije Anri je ustupio mesto Viltoru, pa Francuska izvođenje penala dočekuje bez tri najveće zvezde. Seriju je otvorio Andrea Pirlo, zvanično najbolji igač finala, izjednačio je Viltor, a ključni čovek meča Marko Materaci vratio je prednost "Azurima". Tada je David Trezege pogodio prečku, a lopta se odbila dvadesetak centimetara ispred crte, što će kasnije presuditi. Do kraja pogodili su Danijele de Rosi i Alesandro del Pjero za Italiju, a bekovi Erik Abidal i Vili Sanjol za Francusku, pa je u poslednju seriju Italija ušla sa golom prednosti. Odluku je, prikladno, doneo Fabio Groso, koji je Italijane i doveo do finala golom u 119. minutu meča sa Nemačkom. Italija je tako osvojila četvrtu titulu šampiona sveta, posle 1934, 1938. i 1982. godine. Francuska je prvi put izgubila veliko finale, posle dve evropske, jedne svtske i jedne olimpijske titule.
Vest je preuzeta sa sajta: www.b92.net
Admin:Žika ::: jul 2006
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Fudbalska reprezentacija Italije osvojila je titulu svetskog šampiona, pošto je pobedila Francusku na penale. Francuzi su poveli u petom minutu golom Zin ...

чћшђж