Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Toshiba prestaje sa prodajom CRT televizora u Japanu
Toshiba prestaje sa prodajom CRT televizora u Japanu
Kompanija Toshiba planira da od aprila ove godine obustavi prodaju CRT televizora u Japanu; isto tako, kompanija će prestati da prodaje i LCD modele sa analognim tjunerima. Umesto da se bavi zastarelom tehnologijom, Toshiba će se koncentrisati na LCD televizore.
Tržište digitalnih televizora u Japanu je u porastu otkad je, krajem 2004. godine, uvedeno zemaljsko digitalno emitovanje. U 2005. godini u Japanu je prodato 4,4 miliona LCD televizora, što je po prvi put nadmašilo prodaju CRT modela. Toshiba za ovu godinu predviđa prodaju od šest miliona LCD televizora, odnosno sedam miliona uređaja u 2007. godini. Nasuprot tome, očekuje se pad prodaje CRT televizora sa 3,5 miliona u 2005. godini na 900.000 u 2007. godini. Što se tiče televizora sa plazmom u kompaniji Toshiba očekuju da će prodati 650.000 takvih televizora u 2007. godini. Ove godine se ne očekuje značajnija prodaja ekrana zasnovanoj na novoj tehnologiji površinske emisije elektrona (surface-conduction electron-emitter display, SED), iako Toshiba i Canon užurbano rade na njihovom razvoju. Toshiba je za ovu godinu obećala takve ekrane, i najavila prodaju ograničene količine primeraka, a odluka o njihovoj masovnijoj prodaji tek će biti doneta. Za razliku od konkurencije, Toshiba će sve svoje LCD, PDP i projekcione televizore prodavati pod jedinstvenim imenom Regza; ovo ime ima koren u nemačkoj reči "regsam" koja ukazuje na dinamičan kvalitet. Neobična imena imaju i televizori drugih poznatih proizvođača - Sony-jevi televizori se zovu Bravia, Sharp-ovi Aquos, a Matsushita-ini Viera.
Vest je preuzeta sa sajta: www.mikro.co.yu
Admin:Žika ::: jul 2006
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Kompanija Toshiba planira da od aprila ove godine obustavi prodaju CRT televizora u Japanu; isto tako, kompanija će prestati da prodaje i LCD modele sa an ...

чћшђж