Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Sony na prvom mestu u svetu LCD televizora
Sony na prvom mestu u svetu LCD televizora
Istraživačka kompanija DisplaySearch objavila je da je u poslednjem tromesečju prošle godine kompanija Sony izbila na prvo mesto među proizvođačima LCD televizora. Do tada, prvo mesto je držao Sharp. Za Sony-jev uspeh je, po svemu sudeći, najzaslužnija nova serija televizora Bravia, kao i fabrika koju je kompanija izgradila zajedno sa Samsung-om.
U poslednjem tromesečju, Sony je prvi i po broju prodanih primeraka, i po zaradi. U analizi kompanije DisplaySearch se konstatuje da je Sony značajno snizio cene svih modela iz serije Bravia, sa ciljem da zauzme što veći udeo na tržištu. Po broju prodatih primeraka, Sony sada zauzima 15% tržišta, što je veliki porast u odnosu na udeo od 9% koliko je kompanija imala u trećem tromesečju. U istom periodu, udeo u zaradi porastao je sa 13% na 19%. S druge strane, Sharp je pao na treće mesto: osim Sony-ja, pretekao ga je i Philips/Magnavox. Broj prodatih primeraka pao je sa 18 na 14%. Koninklijke Philips, koji se udružio sa Magnavox-om, zadržao je drugo mesto, uprkos padu sa 15% na 14% po broju prodatih primeraka. Ukupna prodaja LCD televizora rasla je brže nego što je očekivano, sa porastom od 58%, ili rekordnih 8,6 miliona primeraka. Ako se gleda cela godina, porast prodaje je 141%, što daje 21,2 miliona prodatih primeraka u 2005. godini. Uprkos višim cenama LCD televizora u odnosu na one proizvedene drugim tehnologijama, kompanija DisplaySearch predviđa značajan skok prodaje i u 2006. godini, jer je izgrađeno nekoliko novih velikih fabrika. Nove fabrike će doprineti sniženju cena – predviđa se prodaja 42 miliona LCD televizora u ovoj godini, što je gotovo dvostruko više nego u 2005. godini. Prethodna prognoza bila je 37,7 miliona.
Vest je preuzeta sa sajta: www.mikro.co.yu
Admin:Žika ::: jul 2006
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Istraživačka kompanija DisplaySearch objavila je da je u poslednjem tromesečju prošle godine kompanija Sony izbila na prvo mesto među proizvođačima ...

чћшђж