Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Objavljen kod koji zloupotrebljava propust u Firefoxu
Objavljen kod koji zloupotrebljava propust u Firefoxu
Haker čiji je nadimak H D Moore, objavio je početkom nedelje na Internetu programski kod koji zloupotrebljava bezbednosni propust u najnovijoj verziji Firefoxa, čitača Weba organizacije Mozilla. Radi se o verziji 1,5 čitača, a zlonamerni kod je objavljen na adresi metasploit.com/archive/framework/msg00857.html.
Metasploit je inače veoma popularna hakerska softverska alatka. Moore je na Internetu objavio i saopštenje u kome se navodi da je na pomenuti propust prvi ukazao haker Georgi Guninski, koji je početkom decembra prošle godine o tome obavestio organizaciju Mozilla. "Ja sam, naprosto, samo primenio tehniku koju je opisao Guninski", brani se Moore. Organizacija Mozilla je reagovala na postojanje propusta tako što je prošle nedelje objavila verziju 1.5.0.1 Firefoxa, koja sadrži softversku zakrpu koja otklanja propust. U propratnom saopštenju se navodi da zloupotreba propusta dovodi do brisanja memorije čitača, što napadač može iskoristiti da preuzme napadnuti računar i na njemu pokrene proizvoljni kod. U saopštenju se opasnost od propusta ocenjuje kao "umerena". Brojni hakeri i stručnjaci za bezbednost računara kritikovali su poslednjih dana organizaciju Mozilla zbog toga što, navodno, potcenjuje opasnost koja preti od pomenutog propusta. Predstavnici Mozille, pak, kažu da je propust dobio oznaku u trenutku kada još uvek nisu bili zabeleženi slučajevi njegove zloupotrebe. "Propust se ispituje i dobiće oznaku "kritičan", kada pouzdano utvrdimo da njegova zloupotreba dovodi do daljinskog izvršavanja zlonamernog koda", izjaviio je Kris Berd potpredsednik organizacije Mozilla. Predstavnici Mozille su izjavili da se propust odnosi jedino na verziju 1.5 Firefoxa; starije verzije čitača su u tom pogledu bezbedne.
Vest je preuzeta sa sajta: www.mikro.co.yu
Admin:Žika ::: jul 2006
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Haker čiji je nadimak H D Moore, objavio je početkom nedelje na Internetu programski kod koji zloupotrebljava bezbednosni propust u najnovijoj verziji Fi ...

чћшђж