Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Seagate-ov disk od 12 GB za mobilne telefone
Seagate-ov disk od 12 GB za mobilne telefone
Predstavnici kompanije Seagate objavili su na 3GSM kongresu, koji se od 13. do 16. februara održava u Barseloni, da će ta kompanija u trećem tromesečju ove godine početi da isporučuje novi model čvrstog diska za mobilne telefone. Disk će imati kapacitet od 12 GB, što je za 50% više od trenutno najvećeg 1-inčnog diska.
Takvi diskovi se uobičajeno koriste u mobilnim telefonima i muzičkim plejerima. Osim povećanog kapaciteta, disk ima i druga poboljšanja – manjih je dimenzija, troši gotovo tri puta manje energije i otporniji je na udare. Povećanje kapaciteta postignuto je poprečnim upisivanjem na magnetni sloj. Taj metod se primenjuje odnedavno, i pomoću njega se postiže veća gustina zapisa. Proizvođači diskova su bili promorani da pređu na poprečno upisivanje, jer je stari uzdužni metod dostigao granice. Predstavnici Seagate-a nisu objavili cenu novog diska, ali su izjavili da će cena po gigabajtu biti niža nego u slučaju aktuelnog 8-gigabajtnog modela. Seagate je samo jedan od takmičara na polju minijaturnih diskova – konkurentska kompanija Cornice će tokom ovog tromesečja predstaviti svoje 1-inčne modele kapaciteta 8 i 10 GB. U ovoj kompaniji, čije diskove u svoje telefone najčešće ugrađuje Samsung, očekuju da 2009. godine bude prodato oko milijardu telefona, od čega 72 miliona sa ugrađenim diskovima.
Vest je preuzeta sa sajta: www.mikro.co.yu
Admin:Žika ::: jul 2006
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Predstavnici kompanije Seagate objavili su na 3GSM kongresu, koji se od 13. do 16. februara održava u Barseloni, da će ta kompanija u trećem tromesečju ...

чћшђж