Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Dubai gradi novu najvišu zgradu na svetu
Dubai gradi novu najvišu zgradu na svetu
U Dubaiju bi uskoro trebalo da počne izgradnja tornja koji će biti viši i od Burdž Kalife, trenutno najviše zgrade na svetu.
Izgradnja tornja će koštati oko milijardu dolara, a on će biti malo viši od Burdž Kalife, najavio je predsednik upravnog odbora građevinske firme „Emar“ Mohamed Alabar, predstavljajući novinarima u Dubaiju detalje tog projekta.Konačna visina zgrade će biti objavljena po okončanju izgradnje, rekao je Alabar, dodajući da bi njegova kompanija želela da toranj „pokloni gradu pre 2020. godine“, kad će Dubai biti domaćin svetske izložbe "World Expo".Toranj, koji je dizajnirao špansko-švajcarski arhitekta Santijago Kalatrava Vals, imaće više vidikovaca, kao i 18 do 20 spratova na kojima će se nalaziti, između ostalog, restorani i hoteli.Građevina će biti uska i podsećaće na minaret, a biće pričvršćena za zemlju pomoću snažnih kablova, navodi se u saopštenju kompanije „Emar“.Oblakoder Burdž Kalifa je visok 828 metra, a njegova izgradnja je koštala milijardu i po dolara. Otvoren je u januaru 2010. godine.Dubai je poznat po izgradnji na desetine futurističkih oblakodera, koji su značajno izmenili izgled tog grada.Saudijska kompanija „Kingdom holding“ istovremeno planira da u Džedi izgradi zgradu koja će premašiti Burdž Kalifu, a biće visoka više od jednog kilometra.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: April 2016
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
U Dubaiju bi uskoro trebalo da počne izgradnja tornja koji će biti viši i od Burdž Kalife, trenutno najviše zgrade na svetu. ...

чћшђж