Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Skadarsko jezero - raj za pelikane
Skadarsko jezero - raj za pelikane
Jedno od najbogatijih staništa ptica u Evropi, područje Skadarskog jezera upravo je opremljeno platformama sa video-nadzorom. Stručnjaci će tako moći u raju za pelikane da istražuju i prate jedinke ove vrste koja je veoma retka na Starom kontinentu.
Na prostoru Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“ u specijalnom rezervatu ovih dana su postavljene četiri platforme za gnezda pelikana, veoma retke ptice u Evropi, pišu podgoričke Vijesti.Platforme su opremljene sistemom video-nadzora, koji obezbeđuje „komunikaciju“ sa lokacijom kolonije pelikana, navodi se u saopštenju Uprave Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“.Postavljanje platformi je jedna od prvih aktivnosti posebnog programa za očuvanje pelikana, a projekat će trajati do 2016. godine.Cilj je da se unapredi sistem istraživanja i praćenja kudravog pelikana na području Skadarskog jezera.U reazlizaciju tog projekta, osim crnogorskih, uključene su organizacije i institucije još nekoliko zemalja.Područje Skadarskog jezera je, zbog njegove veličine, razuđenosti i mediteranske klime, jedno od najbogatijih staništa ptica u Evropi.Preko jezera, takođe, ukrštaju se putevi selidbe ptica iz severnih delova Evrope u Afriku i obrnuto. Računa se da na tom području, stalno ili povremeno, boravi i do 250 vrsta ptica.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Januar 2014
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Jedno od najbogatijih staništa ptica u Evropi, područje Skadarskog jezera upravo je opremljeno platformama sa video-nadzorom. Stručnjaci će tako moći ...

чћшђж