Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Peking ponovo zadivljuje svet
Peking ponovo zadivljuje svet
Najveći podmorski tunel na svetu biće izgrađen između kineskih gradova Daljena i Jantaja, a projekat će koštati 26,5 milijardi evra. Tunel će biti duži od Lamanšta i japansog Seikana zajedno.
Kina planira da u Žutom moru iskopa najveći podmorski tunel na svetu koji će povezivati gradove Daljen i Jantaj, saopštili su kineski stručnjaci.„Tunel će biti dugačak 123 kilometara, a planira se da projekat vredan 26,5 milijardi evra bude realizovan između 2016. i 2020. godine“, rekao je Vang Mengšu.Istraživanje na Univerzitetu Ludong pokazalo je da će se dnevni saobraćaj između Daljena i Jantaja porasti na više od 100.000 vozila do 2015. godine, a da će tunel omogućiti prihode od 2,4 milijarde dolara.„Projekat će se isplatiti za 12 godina“, kaže Vang.Ukupno će biti napravljeno tri tunela, za železnički i automobilski saobraćaj, ali i jedan između njih, koji će koristiti ekipe za održavanje i za slučajeve nesreća. Vozovi će ceo tunel putovati brzinom od 220 kilometara na čas.Kineski tunel biće duži od Lamanša i japanskog Seikana zajedno.Stručnjaci koji će učestvovati u projektu saopštili su da će bezbednost biti apsolutni prioritet, pošto će se tunel nalaziti u trusnom području, u kome zemljotresi nisu retka pojava.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Februar 2014
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Najveći podmorski tunel na svetu biće izgrađen između kineskih gradova Daljena i Jantaja, a projekat će koštati 26,5 milijardi evra. Tunel će biti d ...

чћшђж