Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Hod po žici preko Velikog kanjona Kolorada
Hod po žici preko Velikog kanjona Kolorada
Neverovatna scena mogla se zateći iznad Velikog kanjona Kolorada. Na 450 metara visine, po čeličnom kablu pet centimetara širini Nik Valenda je 23 minuta balansirao i uspeo da dođe sa jedne na drugu stranu kanjona. Nik je prošle godine postao prvi čovek koji je hodajući na žici prešao Nijagarine vodopade.
Amerikanac Nik Valenda uspeo je da uđe u istoriju kao čovek koji je prvi hodajući po žici prešao deo Velikog kanjona Kolorada. Hod po čeličnom kablu trajao je 23 minuta, na visokoj temperaturi, bez sigurnosne opreme i na 450 metara visine iznad reke Mali Kolorado u američkoj državi Arizona. "Ne možete da shvatite do koje mere me bole ruke", rekao je posle podviga 34-godišnji Valenda, koji je ravnotežu održavao uz pomoć duge motke. Valenda, potomak porodice "Leteće Valende", prošle godine je postao prvi čovek na svetu koji je hodajući na žici prešao Nijagarine vodopade. Porodica Valenda poreklom je iz nekadašnje Austro-Ugarske. Njeni potomci su putovali svetom kao akrobate, žongleri, umetnici na trapezu i dreseri životinja. „Leteće Valende" su za sedam generacija tokom svojih performansa imale samo dva smrtna slučaja. Nikov pradeda, Karl Valenda, poginuo je 1978. godine u Portoriku kada je pao prilikom hodanja po žici preko jedne klisure. U jednom trenutku dok je prelazio Veliki Kanjon reke Kolorado, Nik je čučnuo na jednu nogu i setio se svog pradede. „Čučnuo sam i pomislio na svog pradedu i da je sve što činim u njegovu čast. To mi je pomoglo da zaboravim na sve, fokusiram se i povratim koncentraciju", objasnio je Nik.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Jul 2013
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Neverovatna scena mogla se zateći iznad Velikog kanjona Kolorada. Na 450 metara visine, po čeličnom kablu pet centimetara širini Nik Valenda je 23 minu ...

чћшђж