Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Podigao planinu usred (z)grada
Podigao planinu usred (z)grada
Usred Pekinga, na vrhu jedne stambene zgrade, profesor Žang Lin podigao je ogromni penthaus koji izgleda kao da je uklesan u planinu. Sve bi bilo u redu kada njegova korekcija izgleda zgrade ne bi bila tri sprata visoka i hiljade tona teška. Komšije tvrde da je bezbednost zgrade narušena i pokazuju velike pukotine na zidovima i plafonu.
Žang Lin, profesor iz Kine, proveo je šest godina praveći planinsku vilu iz svojih snova. Napokon je završio, ali vila nije napravljena ni blizu planine, već usred kineske prestonice i to na vrhu stambene zgrade! Nesrećne komšije morale su da trpe buku u uznemiravanje dok su trajali radovi, a sada su suočeni sa novom noćnom morom - da li će zgrada izdržati težinu u veličinu dodatka na njoj. Ekscentrični profesor prebacio je tone stena i kamena na krov stambene zgrade kako bi ispunio svoj san da ima vilu uklesanu u planinu. Činjenica koja posebno zabrinjava jeste što nikada nije dobio nijednu dozvolu za gradnju svog „planinskog odmarališta", koje predstavlja veliki bezbednosni problem, pošto je već izazvalo pukotine u zidovima komšijskih stanova. Neki čak imaju problema sa napuklim cevima. Jedan komšija je već prijavio da stalno ima problema sa plavljenjem, a drugi je okarakterisao profesora kao „štetočinu“. „Po prvobitnom planu zgrade tu je bio jedan mali tavan. Kada ga je kupio odmah je počeo sa rušenjem i počeo sa gradnjom svoje planine. Probio je odvode za vodu, pa smo konstantno poplavljeni, a nastale su i velike strukturne pukotine u plafonu i zidovima“, navode komšije. Svoj planinski penthaus profesor će možda, posle šestogodišnje gradnje, morati da „pretvori u kamenolom“. Jer gradske vlasti ističu da će, ukoliko ne dokaže da je njegova konstrukcija bezbedna po zgradu, „planinsko odmaralište“ biće srušeno.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Septembar 2013
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Usred Pekinga, na vrhu jedne stambene zgrade, profesor Žang Lin podigao je ogromni penthaus koji izgleda kao da je uklesan u planinu. Sve bi bilo u redu k ...

чћшђж