Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

„Nevidljivi“ neboder
„Nevidljivi“ neboder
Ćiribu ćiriba! Južna Koreja gradi „nevidljivi“ oblakoder koji će se pomoću LED optike i kamera kamuflirati. Toranj „Infiniti“ biće 450 metara visok, a ono što začuđuje je činjenica da će biti podignut blizu aerodroma.
Inženjeri u Seulu grade neboder koji će kao u nekom triku Dejvida Koperfilda nestajati pred očima ljudi. Naime, pomoću LED optike i kamera oblakoder će poprimati izgled pozadine i kamufliraće se tako da postane nevidljiv. Toranj „Infiniti“ biće visok 450 metara, a tek je nedavno dobijeno zeleno svetlo za njegovu gradnju. Nije jasno, međutim, zašto je baš ovakva „nevidljiva“ zgrada planirana da se gradi pored aerodroma. Oblakoder će biti u potpunosti posvećen zabavi, a prema zamisli stručnog tima, na 392. metru treba da bude platforma za posmatranje. „Infiniti“ će takođe imati rolerkoster, vodeni park, restorane, prostorije za venčanja i zelene vrtove. Osim toga što će biti prvi „nevidljivi" toranj, „Infiniti“ će se takođe uvrstiti u deset najviših građevina na svetu. Poređenja radi, pet puta je viši od Kipa slobode, koji je Koperfild, 1983. godine, učinio „nevidljivim“.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Oktobar 2013
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Ćiribu ćiriba! Južna Koreja gradi „nevidljivi“ oblakoder koji će se pomoću LED optike i kamera kamuflirati. Toranj „Infiniti“ biće 450 metara ...

чћшђж