Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Izbor

Zanimljive vesti

„Nevidljivi“ neboder
„Nevidljivi“ neboder
Ćiribu ćiriba! Južna Koreja gradi „nevidljivi“ oblakoder koji će se pomoću LED optike i kamera kamuflirati. Toranj „Infiniti“ biće 450 metara visok, a ono što začuđuje je činjenica da će biti podignut blizu aerodroma.
Inženjeri u Seulu grade neboder koji će kao u nekom triku Dejvida Koperfilda nestajati pred očima ljudi. Naime, pomoću LED optike i kamera oblakoder će poprimati izgled pozadine i kamufliraće se tako da postane nevidljiv. Toranj „Infiniti“ biće visok 450 metara, a tek je nedavno dobijeno zeleno svetlo za njegovu gradnju. Nije jasno, međutim, zašto je baš ovakva „nevidljiva“ zgrada planirana da se gradi pored aerodroma. Oblakoder će biti u potpunosti posvećen zabavi, a prema zamisli stručnog tima, na 392. metru treba da bude platforma za posmatranje. „Infiniti“ će takođe imati rolerkoster, vodeni park, restorane, prostorije za venčanja i zelene vrtove. Osim toga što će biti prvi „nevidljivi" toranj, „Infiniti“ će se takođe uvrstiti u deset najviših građevina na svetu. Poređenja radi, pet puta je viši od Kipa slobode, koji je Koperfild, 1983. godine, učinio „nevidljivim“.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Oktobar 2013
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Ćiribu ćiriba! Južna Koreja gradi „nevidljivi“ oblakoder koji će se pomoću LED optike i kamera kamuflirati. Toranj „Infiniti“ biće 450 metara ...

чћшђж