Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

„Fijat 500L“ zablistao u Parizu
„Fijat 500L“ zablistao u Parizu
Na Salonu automobila u Parizu, najvećem ove godine u svetu, posebno mesto zauzima „fijat 500L“. Društvo mu prave „golf 7“, „audi A3“, „tojota auris“, „opel adam“, kao i novi „meklaren P1“ od 380.000 evra.
Posebno mesto na izložbenom prostoru na Salonu automobila u Parizu, koji traje od 27. septembra do 14. oktobra, zauzima i „fijat 500L", model koji se za svetsko tržište ekskluzivno proizvodi u Kragujevcu. Posle svetske premijere u Ženevi, „fijat 500L" svoj život nastavlja na sajmovima i na tržištu. Za mnoge novinare, naročito ovde u Francuskoj, on je potpuni novitet. Prema planovima kompanije „Fijat", do kraja godine biće montirano oko 30.000 „fijata 500L", a već je naručeno oko 9.000 ovih vozila na tržištu Evrope. Mišljenja novinara koji su prvi put videli „fijat 500L" dosta su podeljena, o čemu svedoči i anketa. Ili ga dižu u zvezde, ili ga spuštaju ispod crte interesantnih modela. Naglašeno je da kvalitet ovog vozila uopšte nema veze sa zemljom porekla, pa je tako prevaziđena neprijatna situacija, kada je „jugo" služio za podsmeh u zapadnoj Evropi i Americi. Novi „fijat 500L" zadovoljava sve evropske standarde i po sprovedenoj anketi, na tri novinara kojima se dopada samo jedan ima neke zamerke, što znači da su Italijani napravili dobar posao. Kad je reč o sajmu, može se reći da je u znaku recesije, jer je mnogo manje novca uloženo nego prethodnih godina, a prisutan je znatno manji broj novinara nego ranije. Od promocija se izdvajaju „golf" sedme generacije, „audi A3", „tojota auris", novi mali „opel adam", „ford fijesta", kao i „dačija sandero". Tu je i novi „meklaren", koji je ujedno i najskuplji automobil na izložbi – košta 380.000 evra (najosnovnija verzija, dok će cena u zavisnosti od paketa, kako navodi Bi-Bi-Si, ići i do milion evra). Kad je reč o recesiji, francuska automobilska industrija trpi najveće udare. Priča se o otpuštanju od osam do 10.000 radnika u grupaciji „Sitroen-Pežo" i oko 10.000 radnika u fabrikama „Reno". „Fijat" i „Ford" otpustili su po 1.000 menadžera u Evropi, a na to se spremaju i ostali, jer je tražnja za automobilima u Evropi mnogo pala. Radnici fabrike „Sitroen-Pežo" žele da, u znak protesta, blokiraju sajam. Oni smatraju da bez pomoći države nema izlaska iz krize. Datum i vreme kada će se francuski predsednik Fransoa Oland zvanično pojaviti na ovoj manifestaciji još se drže u tajnosti.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Oktobar 2012
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Na Salonu automobila u Parizu, najvećem ove godine u svetu, posebno mesto zauzima „fijat 500L“. Društvo mu prave „golf 7“, „audi A3“, „tojo ...

чћшђж