Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Pruga kojom se „leti“!
Pruga kojom se „leti“!
Kina je dobila najdužu prugu na svetu za brze vozove, dugu 2.298 kilometara, kojom će vozovi saobraćati brzinom od 350 kilometara na sat. Tako će putnici od Pekinga do Guangžua, umesto 22 putovati oko osam sati.
U Kini je otvorena pruga za brze vozove od Pekinga do Guangžua, a putovanje na toj relaciji skraćeno je sa 22 sata na samo osam časova, saopštilo je tamošnje Ministarstvo za saobraćaj. To je najduža pruga za brze vozove u svetu i duga je 2.298 kilometara, navelo je ministarstvo. Deo pruge na relaciji Vuhan-Guangžu je operativan od decembra 2009. godine, a deo na relaciji Džengdžu-Vuhan od 28. septembra ove godine. Vozovi na novoj pruzi će voziti 350 kilometara na sat, dok je uobičajena brzina na prugama ove vrste 300 kilometara na sat. Poslednja deonica pruge dugačka 693 kilometra, imala je probna putovanja 11. novembra. „Proba je dobro prošla i sve normalno funkcioniše", izjavio je predstavnik železnice Vang Čunlei.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Januar 2013
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Kina je dobila najdužu prugu na svetu za brze vozove, dugu 2.298 kilometara, kojom će vozovi saobraćati brzinom od 350 kilometara na sat. Tako će putni ...

чћшђж