Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Prestanak rada . YU Internet domena
Prestanak rada . YU Internet domena
Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) podseća korisnike Interneta u Srbiji da .YU domen prestaje da funkcioniše najkasnije od 30. marta 2010. u skladu sa odlukom ICANN-a (Internet korporacija za dodeljena imena i brojeve).
Tranzicija sa .YU Internet domena na nove .RS domene je završena početkom maja 2009. i u funkciji je ostalo oko 4000 domena u starom YU registru. Registrovanih .RS domena trenutno ima preko 52.000. Da bi se izbegli eventualni problemi i omogućio bezbolan prestanak rada .YU domena, RNIDS preporučuje da se do početka marta 2010. obavezno urade sledeći poslovi, zavisno od kategorije kojoj pripadate: * Korisnici Interneta 1. Ukoliko još uvek koristite e-mail adresu sa .YU, obratite se svom Internet provajderu kako bi vam pomogao da izvršite promenu adrese na .RS 2. Potrebno je da izvršite promenu u parametrima svog programa za prijem elektronske pošte, i to u poljima za e-mail adresu, POP3 i SMTP servere 3. Ukoliko kao firma još uvek koristite .YU domen, potrebno je da registrujete .RS domen i prilagodite DNS zapise i konfiguraciju svih Internet servisa tako da koriste i vaš novi .RS domen * Internet provajderi Neophodno je da svoje korisnike na adekvatan način obavestite: 1. Da .YU domen prestaje da radi najkasn je do 30. marta 2010. 2. Da se Internet prezentacije čije su se adrese završavale sa .YU sada najverovatnije nalaze na adresama koje se završavaju sa .RS 3. Da se e-mail adrese koje su se završavale na .YU sada najverovatnije nalaze na adresama koje se završavaju sa .RS 4. Da su adrese ostalih Internet usluga (proxy, ftp, ssh, telnet, smtp, pop, http, https, ntp, imap, snmp, irc...) takođe promenjene tako da koriste adrese koje se završavaju sa .RS Savetujemo svima koji su koristili .YU domen da obaveste svoje prijatelje i poslovne partnere o promeni kontakt podataka (adrese Internet prezentacija i e-mail adrese). Takođe, ukoliko ste ostavili kontakt podatke koji se završavaju na .YU u banci, na forumima, mailing listama, društvenim mrežama i slično, potrebno je da ih ažurirate ili javite administratorima da izvrše promenu. Napominjemo da, u skladu sa odlukom Upravnog odbora, RNIDS neće gasiti .YU zonu samoinicijativno, pre nego što to ICANN uradi ili zvanično zatraži od RNIDS-a.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rnids.rs
Admin:Žika ::: Mart 2010
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) podseća korisnike Interneta u Srbiji da .YU domen prestaje da funkcioniše najkasnije od 30. marta 201 ...

чћшђж