Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

IP televizija Telekoma Srbija od 15. oktobra
IP televizija Telekoma Srbija od 15. oktobra
Telekom Srbija od 15. oktobra prvi u zemlji kreće sa IP TV uslugom, koja će biti besplatno ponuđena korisnicima Interneta preko ADSL-a u promotivnom periodu do 1. decembra, uz ponudu od 80 domaćih i stranih televizijskih kanala do kraja godine, izjavio je u utorak Tanjugu direktor Direkcije Telekoma Srbija za komercijalne poslove Vladimir Lučić.
IP TV je naprednija u odnosu na kablovsku televiziju, posebno zato što pruža mogućnost slike visoke rezolucije (HDTV), jer omogućava dvosmernu komunikaciju, tako da gledalac može sam da uređuje program, rekao je Lučić u intervjuu Tanjugu i napomenuo da je kapacitet buduće IP TV oko 200 televizijskih kanala."Znači ako niste u stanju, a hoćete da gledate neki program, izaberete neku emisiju i ona će biti memorisana na server, tako da kada se vratite kući odgledate omiljenu emisiju, bez potrebe da imate video rikorder u stanu", objasnio je Lučić.Druga prednost je "video on demand" (video na zahtev), što znači da osim klasičnih programa na koje smo navikli na kablovskoj televiziji, IP TV omogućava gledanja filmova iz banke filmova, koju će formirati Telekom Srbija, najavio je Lučić i obećao da će Telekom nastojati da obezbedi najnovije filmske hitove.U probnom periodu očekuje se da će korisnici IP TV-a uputiti svoje sugestije da li nešto treba da se dopuni u programskoj šemi, a onda će 1. decembra početi komercijalno korišćenje.Lučić je naveo da Telekom ima oko 130.000 korisnika ADSL-a, koji su potencijalni korisnici IP TV-a i objasnio da će tehničari Telekoma povezati uređaj set boks sa ADSL-om i televizijskim prijemnikom u stanu, i to će, praktično, raditi kao kablovska televizija.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Oktobar 2008
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Telekom Srbija od 15. oktobra prvi u zemlji kreće sa IP TV uslugom, koja će biti besplatno ponuđena korisnicima Interneta preko ADSL-a u promotivnom per ...

чћшђж