Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Saopštenje: PRESTANAK RADA . YU INTERNET DOMENA
Saopštenje: PRESTANAK RADA . YU INTERNET DOMENA
Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) podseća korisnike Interneta u Srbiji da .YU domen u ponoć, 30. septembra 2009. prestaje da funkcioniše, u skladu sa odlukom ICANN-a (Internet korporacija za dodeljena imena i brojeve).
Tranzicija sa .YU Internet domena na nove .RS domene je završena početkom maja 2009. i u funkciji je ostalo oko 4000 domena u starom YU registru. Registrovanih .RS domena trenutno ima oko 50.000. Da bi se izbegli eventualni problemi i omogućio bezbolan prestanak rada .YU domena, RNIDS preporučuje da se do 30. septembra 2009. obavezno urade sledeći poslovi, zavisno od kategorije kojoj pripadate: A. Korisnici Interneta • Ukoliko još uvek koristite e-mail adresu sa .YU, obratite se svom Internet provajderu kako bi vam pomogao da izvršite promenu adrese na .RS • Potrebno je da izvršite promenu u parametrima svog programa za prijem elektronske pošte, i to u poljima za e-mail adresu, POP3 i SMTP servere • Ukoliko kao firma još uvek koristite .YU domen, potrebno je da registrujete .RS domen i prilagodite DNS zapise, kao i da prilagodite konfiguraciju svih Internet servisa tako da koriste i vaš novi .RS domen B. Internet provajderi Neophodno je da svoje korisnike na adekvatan način obavestite: • Da .YU domen prestaje da radi 30. septembra 2009. • Da se Internet prezentacije čije su se adrese završavale sa .YU sada najverovatnije nalaze na adresama koje se završavaju sa .RS • Da se e-mail adrese koje su se završavale na .YU sada najverovatnije nalaze na adresama koje se završavaju sa .RS • Da su adrese ostalih Internet usluga (proxy, ftp, ssh, telnet, smtp, pop, http, https, ntp, imap, snmp, irc...) takođe promenjene tako da koriste adrese koje se završavaju sa .RS . Savetujemo svima koji su koristili .YU domen da obaveste svoje prijatelje i poslovne partnere o promeni kontakt podataka (adrese Internet prezentacija i e-mail adrese). Takođe, ukoliko ste ostavili kontakt podatke koji se završavaju na .YU u banci, na forumima, mailing listama, društvenim grupama i slično, potrebno je da ih ažurirate ili javite administratorima da izvrše promenu. Napominjemo da je RNIDS uputio molbu ICANN-u za dodatnim produženjem .YU domena, a u skladu sa odlukom Upravnog odbora, RNIDS neće gasiti .YU zonu samoinicijativno, pre nego što to ICANN uradi ili zvanično zatraži od RNIDS-a.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rnids.rs
Admin:Žika ::: Septembar 2009
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) podseća korisnike Interneta u Srbiji da .YU domen u ponoć, 30. septembra 2009. prestaje da funkcioni ...

чћшђж