Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Ivanov oborio sve rekorde
Ivanov oborio sve rekorde
Ruski sudija Valentin Ivanov, koji je vodio utakmicu osmine finala između Portugalije i Holandije, ušao je u anale svetskih prvenstava po rekordnom broju žutih i crvenih kartona koje je pokazao fudbalerima. Nikada do sada ni jedan sudija na prethodnih 17 Mondijala nije pokazao 16 žutih i četiri crvena kartona, što je uradio Ivanov.
Rekord je do sinoć držao španski arbitatar Antonio Lopes Nieto, koji je na prethodnom šampionatu u Japanu i Južnoj Koreji na utakmici Nemačka - Kamerun podelio 16 žutih i dva crvena kartona. Ivanov je od juče rekorder i po broju crvenih kartona, jer nikada do sada na jednoj utakmici svetskog prvenstva nisu bila isključena četvorica fudbalera. Dosadašnji rekord bila su tri crvena kartona, a to se desilo četiri puta. Prvi put 1938. godne na utakmici Brazil - Čehoslovačka, potom 1954. na utakmici Brazil - Mađarska i na ovom šampionatu dva puta - na utakmicama Italija - SAD i Australija - Hrvatska. Zahvaljujući neslavnom učinku Portugalaca i Holanđana, 12 utakmica pre kraja Mondijala već je oboren rekord po broju crvenih kartona. Na dosadašnje 52 utakmice isključena su 23 igrača, a dosadašnji rekord bila su 22 crvena kartona na 64 utakmice Svetskog kupa održanog 1998. godine u Francuskoj. Neslavan rekord oboren je i po broju žutih kartona, koje su arbitri u Nemačkoj na 52 utakmice vadili iz džepa 291 put. Najviše žutih kartona do sada - 272 na 64 utakmice - bilo je pokazano igračima na prethodnom Mondijalu u Japanu i Južnoj Koreji.
Vest je preuzeta sa sajta: www.bktv.com
Admin:Žika ::: jul 2006
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Ruski sudija Valentin Ivanov, koji je vodio utakmicu osmine finala između Portugalije i Holandije, ušao je u anale svetskih prvenstava po rekordnom broju ...

чћшђж