Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!

Jagodina

Vesti

Kapitalna investicija od 4,5 miliona evra
U Jagodini su u toku radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže stare preko pedeset godina. Azbestne cevi biće zamenjene eko cevima i očekuje se da do aprila naredne godine bude završena rekonstrukcija magistralnog cevovoda.
U toku su radovi koji se odnose na glavne cevovode, a tokom prošle nedelje završen je kilometar magistralne mreže, zatim se radi sekundarna nakon čega slede priključci za svaki kućni objekat. Prema rečima direktora JP „Standard“, Dragana Lukića, ovo je početak realizacije velikog kreditno tehničkog sporazuma između KFW banke, Vlada Nemačke i Srbije, grada Jagodine i preduzeća „Standard“. Vrednost ovog sporazuma je četiri i po miliona evra, od čega je milion i po donacija Vlade Nemačke, i to zahvaljujući angažovanju predsednika Skupštine grada Jagodina, Dragana Markovića Palme. Realizacijom prvog dela aranžmana koji se odnosi na zamenu azbestnih cevi obezbediće se zdrava voda i smanjiće se tehnički gubitci, dok se drugi deo aranžmana, koji je već pri kraju odnosi na izgradnju tri nova bunara, koji će dodatno obezbediti još 90 litara u sekundi, čime će biti rešen problem vodosnabdevanja u narednih trideset godina.Sledeći deo, prema Lukićevim rečima je osavremenjavanje i automatizacija izvorišta, a Jagodina je jedan od retkih gradova koji se izborio sa ovakvim klimatskim promenama, imao redovno vodosnabdevanje zdravom vodom sa osamdeset metara dubine iz novih bunara.Takođe je, u junu ove godine,potpisan i predsporazum za šest i po miliona evra donacije za rekonstrukciju Centra za pročišćavanje otpadnih voda. 25% tog aranžmana je donacija Vlade Republike Nemačke u saradnji sa KFW banom, jednom od pet najvećih razvojnih banaka u svetu.
Vest je preuzeta sa sajta: www.jagodina.rs
Admin:Žika ::: Septembar 2014
Zvanična prezentacija Jagodine
www.jagodina.rs
Reklame

serbia , srbija , Jagodina , Grad Jagodina , Svetozarevo , vesti , informacije , akva park , zoo vrt , novosti
U Jagodini su u toku radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže stare preko pedeset godina. Azbestne cevi biće zamenjene eko cevima i očekuje se da do apr ...

чћшђж