Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...

Jagodina

Vesti

Novi most na reci Belici
Novi most na reci Belici
Ministar za Infrastrukturu Milutin Mrkonjić i Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, najavili su izgradnju mosta preko reke Belice u Jagodini, kojim će biti resterećen saobraćaj kroz centar grada što je posebno važno u jeku turističke sezone tokom letnjih meseci.
- Nakon upoznavanja sa idejnim rešenjima mosta, ministar Mrkonjić i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma obišli su stari pešački most na Belici na čijem će mestu biti izgrađen novi most za saobraćaj i dve pešačke staze. - „Došli smo danas da vidimo ovaj most koji je obećan pre jedno desetak godina da se napravi, ali zbog više sile, sećamo se da je devedeset devete godine Jagodina imala i poplavu, a imali smo i bombardovanje, nije napravljen. Danas imamo obećanje gospodina Mrkonjića da ćemo dobiti sredstva da ovaj most napravimo. Šta će ovaj grad dobiti kada se bude ovaj most napravio? Skratićemo 1500 metara puta i oslobodićemo centar grada od tranzitnog saobraćaja imajući u vidu da smo mi sada postali turistički grad i da je pregvencija saobraćaja deset puta veća nego pre tri godine. Sedmog Aprila ćemo postaviti kamen temeljac, do sedmog aprila da obavimo one radnje koje su obavezne znači projekat idejno rešenjei poznato je da službeni glasnik mora da objavi, ovo su velike nabavke, i za devedest dana znači sedmog juna biće otvaranje mosta. Ono što je važno, dimenzije mosta biće 40 puta 10, ovaj most je planiran da se napravi od metala, neće imati stubove u vodi, tako da će ovaj most biti u funkciji građana i imaćemo dva pešačka prolaza odnosno dve pešačke staze, to će biti jedan od najboljih mostova imajući u vidu da je gospodin Mrkonjić napravio 57 mostova u obnovi zemlje kada smo imali sankcije i blokade“ istakao je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma. - Dogovoru o izgradnji mosta na Belici pored ministra Mrkonjića i gradonačelnika Markovića prisustvovali su i predstavnici svih političkih partija koje participiraju u lokalnom parlamentu.
Vest je preuzeta sa sajta: www.jagodina.org.rs
Admin:Žika ::: Februar 2009
Zvanična prezentacija Jagodine
www.jagodina.rs
Reklame

serbia , srbija , Jagodina , Grad Jagodina , Svetozarevo , vesti , informacije , akva park , zoo vrt , novosti
Ministar za Infrastrukturu Milutin Mrkonjić i Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, najavili su izgradnju mosta preko reke Belice u Jagodini, ko ...

чћшђж