Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...

Jagodina

Vesti

U Jagodini otvoren ZOO vrt
U Jagodini otvoren ZOO vrt
Direkor ZOO Beograd Vuk Bojović i predsednik opštine Jagodina Dragan Marković - Palma, simboličnim presecanjem vrpce, otvorili su u Jagodini zoološki vrt, treći u Srbiji, posle Palića i Beograda, i prvi južno od Beograda, u koji je smešteno oko stotinu raznih životinja.
Izgradnja ZOO u Jagodini počela je 3. aprila, uloženo je 30.000.000 dinara, od čega su 60 odsto sredstva donatora, a ostalo je finansirala opština Jagodina, izjavio je Dragan Marković - Palma. Najveći donator je ZOO Beograd, a Marković očekuje da se uložena sredstva vrate za osam meseci. Sa strankama koje participiraju u opštinskoj vlasti dogovoreno je, rekao je Marković, da se Skupštini opštine predloži da Vuk Bojović zbog ove donacije bude proglašen počasnim građaninom Jagodine, što će, kako je naveo, i zvanično biti učinjeno u oktobru. ZOO u Jagodini je, odlukom Skupštine opštine, javno preduzeće, površine je 20.047 kvadratnih metara, a životinje su smeštene na 6.500 kvadratnih metara. Naslanja se na kompleks botanički gradski park “Đurđevo brdo” koji je proglašen spomenikom prirode, a zapošljava 30 ljudi. Ovaj ZOO će imati značajnu ulogu u turističkoj ponudi Jagodine i Pomoravlja, ali i drugih delova Srbije uključujući Niš i Kragujevac.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.co.yu
Admin:Žika ::: jul 2006
Zvanična prezentacija Jagodine
www.jagodina.rs
Reklame

serbia , srbija , Jagodina , Grad Jagodina , Svetozarevo , vesti , informacije , akva park , zoo vrt , novosti
Direkor ZOO Beograd Vuk Bojović i predsednik opštine Jagodina Dragan Marković - Palma, simboličnim presecanjem vrpce, otvorili su u Jagodini zoološki ...

чћшђж