Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!

Paraćin

Turizam

Dominantno mesto u turističkoj ponudi opštine Paraćin zauzimaju područje Grze i Sisevca. Na 17-om kilometru puta Paraćin - Zaječar locirano je izletište Grza. Vrelo reke Grze je po mnogo čemu karakteristično i veoma atraktivno. Dva veštačka jezera, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pogotovu ne ribolovce. Turistima je na raspolaganju hotel "Koliba" sa 80 ležajeva. Od pratećih objekata, hotel ima sve vrste otvorenih sportskih terena, što uz povoljnu klimu, pruža idealne uslove za kondicionu pripremu sportista.
U širem i bližem okruženju područja Grza - Sisevac nalazi se veliki broj kulturno - istorijskih spomenika, od kojih su najznačajniji: Manastir Ravanica (14.vek) zadužbina kneza Lazara, manastir Manasija (15.vek) zadužbina Stefana Lazarevića, manastir Sisojevac (14.vek) i manastir Sveta Petka Izvorska (14.vek).
U samom centru grada na levoj obali Crnice nalazi se hotel Petrus, B kategorije, sa 90 ležajeva. Naziv hotela asocira na staro naselje još iz rimskog perioda. Visoka građevina je jedan od simbola Paraćina.
U divnom ambijentu borove šume, kraj samog vrela Crnice, nalazi se hotel "Borje". pored 60 ležajeva, gosti mogu da koriste olimpijski bazen i otvorene sportske terene. U neposrednoj blizini je i srednjevekovni manastir Sv. Sisoje (prvi put se pominje 1389.g.).
Od novoizgrađenih kapaciteta tu je i motel "Dorotej" na putu Paraćin - Zaječar kod sela Donja Mutnica, sa 65 ležajeva i dečijim bazenom.
Tekst je preuzet sa zvanične prezentacije
SO Paraćin
Zvanična prezentacija Paraćina
www.paracin.rs
Reklame

serbia , srbija , Paraćin , Grad Paraćin , Pomoravlje , Turizam , Crnica , Kučajske planine , Grza , Velika Morava
Dominantno mesto u turističkoj ponudi opštine Paraćin zauzimaju područje Grze i Sisevca. Na 17-om kilometru puta Paraćin - Zaječar locirano je izletište Grza. Vrelo reke Grze je po mnogo čemu karakteristično i veoma atraktivno. Dva veštačka jezera, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pogotovu ne ribolovce. ...

чћшђж