Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Zoo vrt - Jagodina
Zoo vrt - fotografije 1
Zoo vrt - fotografije 2
Zoo vrt - video

Zoološki vrt

Srbija je od 10.jula 2006. godine bogatija za još jedan zoološki vrt, koji je smešten u srcu Pomoravlja, u Jagodini, 135 km južno od Beograda i 100 km severno od Niša (direktan izlazak na koridor 10 auto-puta). Isti se prostire na površini od 2.5 Ha. Vrt sadrži oko životinjskih vrsta i preko 150 eksponata, ne računajući 200 ptica. U najatraktivnije stanovnike vrsta spadaju tigrovi, lavovi, vukovi, leopardi, majmuni, zmije, zebre, kamile, antilope, kenguri, jeleni itd. Na raspolaganju Vam stoji ljubazno osoblje (vodiči) koji na ulazu dočekuju posetioce i vode ih u obilazak vrsta, pružajući objašnjenja o životinjama. Njihove usluge su besplatne.
Jedna od zanimljivosti je ta da je izgradnja vrta počela 3. aprila i trajala samo 70 dana, na terenu na kome se ranije nalazila obična ledina. Takođe,nijedno drvo nije isečeno za potrebe izgradnje objekata u kompleksu zoološki vrt. Danas je to prekrasan park sa puno zelenih površina, cveća koje se sezonski menja i klupa za posetioce, koji pruža utisak zelene oaze prijatne za odmor uređene po najvišim svetskim standardima.

Pored osnovne, vrt ima i nekoliko pratećih ponuda-suvenirnicu, butik, kafić u kome se možete osvežiti, salu za proslavu dečjih rođendana i klub “TIGAR“ u kome možete organizovati porodični ili poslovni ručak, kao i bilo koju vrstu proslave.

Zoološki vrt radi 365 dana u godini bez ozbzira na verski ili državni prauznik, odnosno, baš u tim danima praznika zoološki vrt u Jagodini je spreman da Vas i Vama drage osobe dočeka i ugosti.

Radno vreme je:

u letnjem periodu: 09.00 do 21.00

u zimskom periodu: 09.00 do 20.00
Tekst je preuzet sa zvanične prezentacije
SO Jagodina
Zoo vrt - Jagodina - raspored

srbija , serbia , jagodina , svetozarevo , pomoravlje , životinje , palma , letovanje , putovanje , zoo vrt
Srbija je od 10.jula 2006. godine bogatija za još jedan zoološki vrt, koji je smešten u srcu Pomoravlja, u Jagodini, 135 km južno od Beograda i ...

чћшђж