Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

"Blue Origin" u tajnosti lansirao i spustio svoju raketu

Privatna kompanija "Blue Origin" uspešno je lansirala i spustila raketu "New Shepard" treći put u poslednjih nekoliko meseci.
Vlasnik kompanije Džef Bezos odlučio je da lansiranje bude izvedeno u tajnosti i bez kamera koje bi mogle da prate događaj uživo. Umesto toga, o toku i uspehu lansiranja Bezos je izveštavao putem Tviter naloga.Raketa se napre popela na visinu od 103 kilometra nakon čega je izvršeno vertikalno spuštanje. Ovog puta, čelnici kompanije "Blue Origin odlučili su se na riskantniji potez tako što su motore za spuštanje aktivirali tek na visini od 1.000 metara.Da se motori kojim slučajem nisu aktivirali, "New Shepard" bi se srušio na tlo za samo šest sekundi.Prvo lansiranje rakete uz vertikalno spuštanje izvedeno je u novembru 2015. godine. Novo testiranje izvedeno je potom u januaru.Treća demonstracija sposobnosti letelice "New Shepard" samo je još jedan korak u formiranju flote raketa koje će moći da se koriste više puta kako bi se smanjila cena dostave tereta i ljudi u svemir.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: April 2016
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Privatna kompanija 'Blue Origin' uspešno je lansirala i spustila raketu 'New Shepard' treći put u poslednjih nekoliko meseci. ...

чћшђж