Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Podzemni svet Velike jabuke
Podzemni svet Velike jabuke
Njujork je oduvek bio sinonim za visoke zgrade koje „paraju“ nebo. Panorama Velike jabuke sa Menhetnom oduvek je bila fantastična, ali malo je poznato da ispod najvećeg američkog grada postoji i impresivan podzemni svet.
Većina ljudi kad se pomene Njujork pomisli na nebodere i sve one nadzemne objekte koji krase Veliku jabuku. Međutim, ispod najvećeg američkog grada postoji čitav podzemni svet, barem podjednako impresivan kao onaj iznad površine. Gradske vlasti Njujorka uložile su 17 milijardi dolara u projekat izgradnje nove linije podzemne železnice koja će ići ispod Druge avenije. To će ujedno biti i prva nova trasa podzemne železnice u Njujorku posle 80 godina. Trasa ispod Druge avenije se takođe naziva i „linija koju je vreme zaboravilo". Prikladno ime kada se uzme u obzir činjenica da je njena gradnja prvi put započeta 20-ih godina prošlog veka, ali je od tada projekat nekoliko puta prekidan. Prema tadašnjim planovima, podzemnom železnicom trebalo je spojiti Menhetn Hanover skver i 125. ulicu u Harlemu.
Vest je preuzeta sa sajta: www.rts.rs
Admin:Žika ::: Jul 2013
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Njujork je oduvek bio sinonim za visoke zgrade koje „paraju“ nebo. Panorama Velike jabuke sa Menhetnom oduvek je bila fantastična, ali malo je poznato ...

чћшђж