Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!
Sajt POMORAVAC i njegovi podsajtovi za sada neće biti ažurirani...
Prijem linkova, a takođe i kontakt formular, neće raditi...
Izbor

Zanimljive vesti

Prodavci Internet adresa odlično zarađuju
Prodavci Internet adresa odlično zarađuju
Internet domeni su ponovo "vruća stvar". Ove godine je petnaest imena koja se koriste u Internet adresama preprodato za šestocifrene dolarske iznose kompanijama i pojedincima koji se nadaju da će privući veliki broj posetilaca. Ime domena On.com je prodato za 635.000, a Macau.com za 550.000 dolara, ali pravi rekorder je lokacija Sex.com čije ime je u januaru prodato za rekordnih dvanaest miliona dolara u gotovom novcu i akcijama kompaniji za zabavu odraslih Escom.
"Ime domena je prava vrednost u 21. veku", kaže Voren Adelman, predsednik kompanije GoDaddy.com, najvećeg matičara imena domena s 12,9 miliona registrovanih. "Ekonomija u velikoj meri pokreće sektor Interneta", dodaje Adelman. Analitičari kompanije Zetetic, specijalizovane za istraživanje tržišta, navode da je u 2005. godini od prodaje 5851 imena domena ostvaren prihod od dvadeset devet miliona dolara, dok je u 2004. godini prodato 3813 imena za petnaest miliona zelenih novčanica. Prodaja i dalje ide uzlaznom linijom - u prva tri meseca 2006. prodato je 1949 imena za 14,2 miliona dolara. Analitičari navode da sve više kompanija prelazi na oglašavanje na Mreži, tako da se i prodavcima domena poboljšavaju izgledi za ostvarivanje unosnih poslova. Prihod od oglašavanja na Internetu bi ove godine u SAD trebalo da dostigne 13,6 milijardi dolara, što je za 14 posto više nego u 2005. U trendu su kratka imena domena - posebno ona koja se odnose na poker, nekretnine, hotele i "podove", kaže Adelman. "Sve je zo zbog iPoda i emitovanja namenskih usmerenih audio datoteka (podcast)", dodaje on. Prodaju se čak i imena s pogrešno napisanim rečima. Primera radi, ime Mortage.com je prošlog meseca prodato za 242.000 dolara. Analitičari navode da je tržište živnulo posle "depresije" u koju je upalo 2000. godine posle propasti velikog broja .com kompanija, tako da strpljivi špekulant trenutno može da kupi ime domena za trideset hiljada dolara i da ga, za nekoliko godina, proda po mnogo većoj ceni.
Vest je preuzeta sa sajta: www.mikro.co.yu
Admin:Žika ::: jul 2006
Reklame

vesti , novosti , sportske vesti , filmske vesti , internet , novine , zanimljivosti , događaji , kompjuteri , tehnika
Internet domeni su ponovo 'vruća stvar'. Ove godine je petnaest imena koja se koriste u Internet adresama preprodato za šestocifrene dolarske iznose komp ...

чћшђж